"Hairogenics Inc." direktorius Michaelas Blaylockas (Maiklas Bleilokas) sakė, kad jo kompanija saugos plaukų pavyzdžius tol, kol mokslas atras plaukų "klonavimo" iš DNR būdą. O kol kas kompanija garantuoja idealias sąlygas plaukams požemyje po kirpykla Portlande, Oregono valstijoje, kur jie bus apsaugoti šviesos, oro ir drėgmės poveikio, temperatūros svyravimų.

Oregono valstija pasirinkta dėl molingo dirvožemio - žinoma, kad molyje gerai išsilaiko žmogaus DNR. "Problema ta, kad plaukams kenkia viskas - saulė, oras deguonis, karštis... Paklauskite bet kokios moters, kurios plaukai iki pečių ar ilgesni ir suskilinėjusiais galiukais", - sakė M. Blaylockas.

Naująją paslaugą jau užsisakė 200 klientų, kuriems pavyzdžio paėmimas kainuos 50 JAV dolerių (maždaug 200 litų), o saugojimas - 10 JAV dolerių per metus.

M.Blaylockas regi didelę kompanijos ateitį - jau vien saugykla suprojektuota taip, kad joje būtų galima laikyti 800 tūkst. pavyzdžių. Be to, vien Amerikoje plinka daugiau 50 mln. vyrų.

Mokslininkai ir gydytojai pripažįsta, kad per 5 ar 10 metų gali būti sukurta žmogaus plaukų "klonavimo" technologija, tačiau kai kas abejoja dėl "Hairogenics" idėjos. Dauguma plikių vis tiek turi bent po kelis plaukus, iš kurių galima paimti DNR "klonavimui", todėl pavyzdžių saugojimas yra nereikalingas.

Floridoje įsikūrusio plikimo priežasčių tyrimų centro pareigūnai sakė, kad plaukų saugykla galbūt bus "pelninga, bet nebūtina".