Sūrskis:
Nu jo, vaivorykštėje gi nėra „ryžos“ spalvos.

Mauzeris: O galima kaip nors tą Bernatonį nubaidyt nuo derybų?

Sūrskis: Nu atsimenu, mano babytė kurmius baidydavo su vėjo malūnėliu arba nupjautą bambalį ant strypo užmaudavo. Tai gal derybų kabinete kažką panašiai reikėtų daryt. Ateina Kubilius derėtis – vienoj rankoj malūnėlis, kitoj – bambalis nupjautas...

Mauzeris: ... nu kurmiai pabėgtų, o Bernatoniui reikia kažko rimčiau.

Sūrskis: Nu galima dar panaudoti musių gaudyklę „lipučką“ – pakabinti vidury durų, Bernatonis su savo gaurais ir prilips.

Mauzeris: Nepadės. Čia geriausiu atveju reiktų dusto arba to brudo, kur į Nemuną pila nuo mašalų. Jau geriau tegul visas Druskininkų karves mašalai papjauna, negu Bernatonis derybose dalyvauja.

Sūrskis: Nu jo, karvių bei gi telyčių iš Olandijos gali atsivežt, o vaivorykštės iš Olandijos neatsiveši.

Mauzeris: Tai vat, prezidente Adamkau, vienintelis šansas išvysti vaivorykštę Lietuvos politikos padangėje – jau šiandien Bernatonį išsiųsti į Estiją ambasadoriumi.

Sūrskis: Visa Lietuva duoda agremaną. Vis tiek su Estija santykiai prasti. Nesugadins Juozukas reikalo.

------------------------------------------------------------------------------

Mauzeris: Sūrski, mes kaip politologai privalom paaiškinti visuomenei, ką galvoj turi prezidentas sakydamas, kad galvoj turi gerą premjerą.

Sūrskis: Labai nedėkingas darbas, nelaukiau šito darbo, bet kas gi kitas, jei ne mes. Čia gi Lauras Bielinis neatspės.

Mauzeris: Tai kolega ištarkite garsiai, kas gudriam prezidentui galvoj, o durnam peliukui ant liežuvio.

Sūrskis: Nu, skaitau, kad reikia įžvelgti stebuklą paprastuose dalykuose. Matyt Adamkus turėjo galvoj Gediminą Vagnorių.

Mauzeris: Oho, kodėl?

Sūrskis: Nu kažkada Vagnorių pats sunaikino, tai jausdamas Taraso Bulbos kompleksą turėtų atstatyti atgal. Antras dalykas – Vagnorius jau seniai išmoko pragyventi iš rentos, reiškias nebus korumpuotas premjeras.

Mauzeris: Logiška.

Sūrskis: Vo, vo, vo. Konservatoriai už jį balsuos, bo anas buvęs konservatorius, o socdemai už jį balsuos, nes konservatoriai jo patologiškai nekenčia. Fokus pokus – ir „gyvienims geriej“.

Mauzeris: Jo, kai tokios naftos kainos, tai Rusijos krizės nebus, pinigų indėliams grąžinti duos lenkai už naftą, Vagnorius galės tik grafikus paišyt ir krepšiniui pinigus dalint. Klausyk, ar nėra pas Adamkų galvoj kitų kandidatų, kaipo Lubiaus ar Abišalo?

Sūrskis: Jokiais būdais. Jie gi ne rentininkai, jiems reikia iš kažko gyventi. Čia tik idealistas valstybininkas Vagnorius gali eit dirbt...

Norite pasiūlyti idėjų "Dviračio šou"? Rašykite - dviratis@lnk.lt