Bet jau pats apžvalgininko Setho Borensteino klausimas, ar tik šią dieną mūsų nelaukia apokalipsė, nuteikia nelabai smagiai. Galbūt iš tikrųjų mūsų dienos (tiksliau – valandos) suskaičiuotos?

Skaičius 666 pagimdo žmonių nerimą, viltį ir net humoro jausmą, tvirtina San Francisko teologijos ir religijotyros universiteto profesorius, jėzuitų šventikas tėvas Felixas Justas, įkūręs interneto svetainę „666 – Numbers of the Beast“. Jame pateiktos įvairios istorinės, teologinės ir matematinės žinios apie 666 ir net 666 anekdotai. Čia galima lažintis, ar tądien ateis apokalipsė. Pavyzdžiui, vienas žaidėjas totalizatoriuje statė 100 000 prieš 1, kad 2006 m. birželio 6 d. pasaulis liks koks buvęs, o mes išgyvensime. Pakanka?

Daugelis mokslininkų tvirtina, kad šiais skaičiais (ivrito-hebrajų rašmenimis jie pateikiami raidėmis) užšifruotos sąsajos su Romos imperatoriumi Neronu. Kai kurie senovės manuskriptai pateikia skaičių 616. Tačiau Biblija nenurodo apokalipsės dienos, o tik, kaip teigia tėvas F.Justas, „skelbias apie amžiną kosminę gėrio ir blogio kovą“.

Evangelikų svetainė www.raptureready.com tvirtina, kad vis dėl to lemiama diena artėja, gal tai dabartiniai laikai, ir pataria „prisisegti diržus“. Juos jaudina ne konkreti birželio 6-osios data, o mūsų visuomenės požymiai, rodantys skaičių 666, tai yra, antikristo artėjimą. Kitaip sakant, ateina „nelaimių periodas“, kuris atves mus į antikristo viešpatavimą bendroje vyriausybėje, bendroje ekonomikos sistemoje ir bendroje religijoje.

Tiesą sakant, žmonės nebe reikalo nemėgsta skaičiaus 666. Jie jį aptikdavo įvairiose vietose. Tikintys jo galia dėliodavo įvairių pasaulio lyderių, veikėjų, popiežių gyvenimo pokyčius ir, gavę skaičių 666, skelbdavo juos tos kartos antikristais. Tokiais tapo Franklinas Rooseveltas, Johnas Kenedis, Ronaldas Reaganas, Billas Clintonas...

Bet šis derinys naudojamas ir realiame gyvenime. Antai, ruletės rate sudėję visus skaičius gauname 666. Keistų minčių kyla ir gaunant iracionalųjį skaičių Pi (П), ir dauginant kai kuriuos kitus skaičius. Įtartina, kad Biblijoje skaičius 6 reiškia Žmogų...

Ajovos profesorius Brianas C.Jonesas teigia, kad „vis dėl to žmones šioje srityje dar reikia šviesti. Kodėl mes nemėgstame pirmadienio? Kodėl trečiadienis – permainų diena? Kodėl penktadienį atėjus 13-ai dienai taip sunerimstame? Bet antradienis ir ketvirtadienis – nei geros, nei blogos, kažkokios tarpinės dienos. Kodėl?“ Koledžo profesorius vis dėl nedrįsta tvirtinti, kad birželio 6-ąją pasaulio laukia apokalipsė, rašo „The Washington Times“.

Ką gi, nusiraminame. Bet štai antradienį, tą pačią baisiąją dieną, garsusis savo mįslingais ir pamokančiais ieškojimais amerikiečių kino režisierius Johnas Mooras į ekranus palydi dar vieną savo paslaptingą šėtonišką filmą „Omenas“. Ne, tai ne krikščioniškos maldos pabaiga (o gal?), tik dar viena siaubo juosta, teigianti, kad apokalipsė neišvengiamai artėja.

Katalikų bažnyčios observatorija nakties danguje atrado naują baisią kometą. Sudėję magiškus skaičius, reiškiančius cunamio Azijoje, bokštų-dvynių Niujorke griuvimo, Romos imperijos ir Europos Sąjungos susikūrimo bei kitas datas, jos mokslininkai šiaip ne taip gavo skaičių 666, kuris, kaip minėjome, reiškia žmonių giminės priešo – šėtono – atsiradimą. O jis berniuko pavidalu iš tiesų gimė vienoje Romos ligoninėje... Viskas buvo lyg ir gerai, bet pamažu ėmė mirti berniuką įsisūnijusio tėvo artimi žmonės. Kova su šėtoniuku neduoda jokių rezultatų. Apokalipsės nuojauta, perauganti į nuolatinę terorizmo, branduolinio pavojaus ar paukščių gripo baimę, užvaldo pasaulį. Niekas netiki gėriu, ir J.Mooras šiuo „siaubiaku“ tarsi perspėja: žmonės, nepramiegokite savo amžinybės...

Et, jau 06-06-06 popietė, gal apokalipsė mus aplenks. Nebus pranašautos pasaulio pabaigos, antrojo Kristaus atėjimo, jo pergalės prieš antikristą. Nebus nieko. Bus tik socdemų ir konservatorių derybos dėl valdančiosios koalicijos, o tai - kur kas linksmiau...