Ministro nuomone, užduočių nutekinimu galėjo būti suinteresuotos ne vien mūsų valstybės, bet ir užsienio grupuotės, nes „kuo daugiau neramumų, tuo geriau“.

Paprašytas pakomentuoti ketvirtadienį DELFI išsakytus politiko žodžius, STT atstovas spaudai teigė, jog „čia matyt bus įvykęs kažkoks nesusipratimas, nes valstybės saugumo klausimai STT kompetencijai nepriklauso“.

„Mums labai smagu, kad politikai savarankiškai kelia tyrimo versijas, bet jų tikrai negalime komentuoti, nes turime savo darbo kryptis“, - sakė B.Gailius, pabrėždamas, jog užsienio grėsmių versijos STT netiria. Atliekamas labai konkretus tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dirbama tik šiose ribose.

Paklaustas, ar žinoma, kada bus aišku, kaip pasklido informacija apie valstybinio lietuvių kalbos testo brandos egzamino užduotis, STT atstovas sakė, jog tai ne savaičių, o mėnesių klausimas.

„Tai tikrai labai didelės apimties tyrimas, kuris neturėtų būti siejamas su sprendimais, pavyzdžiui, perlaikyti egzaminą arba kokiais nors kitais organizaciniais klausimais. Nereikia manyti, kad ateis STT ir išspręs egzaminų problemas“, - komentavo tarnybos atstovas.

Pasiteiravus, ar bus paviešinti konkretūs informacijos nutekintojai, B.Gailiaus sakė : „Taip, jeigu tyrimas vyks sėkmingai ir bus teismo procesas“.

Kokia tikimybė, kad bus išaiškinti kaltininkai, STT atstovas nekomentavo, nes „tyrimas tikrai labai sudėtingas, gali būti visaip, todėl dabar būtų per drąsu kalbėti apie jo perspektyvas“.

Egzaminų užduočių nutekinimo aplinkybes aiškinasi STT atstovai, policijos departamento organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai ir prokurorai. Tyrimas apima visą Lietuvos respublikos teritoriją.