Šio siciliečio gyvenimo aprašyme – dešimtys žmogžudysčių, tonos iš Pietų Amerikos importuotų narkotikų, turto prievartavimas ir kitokia nusikalstama veikla.

Sveikas protas sako, kad tokius kaip M.Mannoia valstybė turi sodinti į kalėjimą ir neišleisti iki mirties. Tačiau kova su mafija kupina netikėtumų ir sunkiai suvokiamų paradoksų.

„Cosa Nostra“ bosas, užtuot gavęs nuosprendį iki gyvos galvos, gaus milijoną eurų (apie 3,4 mln. litų), galimybę pasikeisti pavardę bei vardą ir imigracinę JAV vizą.

Šias valstybės dovanas M.Mannoia užsidirbo per 17 metų. Mafiozas pradėjo bendradarbiauti su teisėsauga ir įskundė buvusius savo klano bendražygius.

Už vertingą informaciją teisėsaugos atstovai įsipareigojo vyriškį dieną naktį saugoti nuo mafijos keršto, mokėti jam už pragyvenimą, gydymą bei buto nuomą.

Neseniai bosas sukirto su teisėsauga rankomis: jis atsisako specialios ir labai brangios apsaugos programos, o vyriausybė apskaičiuoja šių paslaugų vertę ir grąžina ją buvusiam mafiozui grynaisiais.

Tiesa, nuo to momento M.Mannoia netenka asmens sargybinių ir valstybės apsaugos. Nuo buvusių bendražygių keršto M.Mannoia dabar privalės apsisaugoti pats.

Beje, nors ir gavęs milijoną eurų, ramiai ir laimingai gyventi Sicilijos bosas vargu ar galės. „Cosa Nostra“ niekuomet neužmiršta išdavikų. Mafijos samdiniai jau nužudė M.Mannoios motiną, tetą ir seserį, rašo „Lietuvos rytas“.