Kaip rašoma pranešime spaudai, konkurse taip pat gali dalyvauti ir Lietuvos architektūros, dizaino, interjero dizaino, pramonės dizaino ir pan. sričių studentai.

„Tai puiki proga studentams pademonstruoti savo sugebėjimus ir išradingumą, susipažinti su kitų šalių studentų idėjomis ir naujausiomis buitinės technikos tendencijomis“, – teigia UAB „Electrolux“ generalinis direktorius Saulius Olencevičius.

Jaunieji dizaineriai konkursui „Sveiki mitybos įpročiai 2016 m.“ turi pateikti koncepcinius ateities buitinės technikos gaminių projektus, skirtus sveiko maisto laikymui ir ruošimui.

Konkursui pateiktos koncepcijos bus vertinamos pagal dizaino ir technologijų sprendimų novatoriškumą, funkcionalumą, estetinį ir emocinį aspektus. Tarptautinę vertinimo komisiją sudarys žinomi dizaino specialistai.

Dizaino laboratorijos finalistai, pateikę geriausius ateities buitinės technikos gaminių sprendimus, bus pakviesti į lapkričio mėn. Barselonoje (Ispanija) vyksiančią apdovanojimų ceremoniją. Joje taip pat bus paskelbtas nugalėtojas. Praėjusiais metais vykęs konkursas, kurio tema buvo „Namų ūkis 2020 m.“, pritraukė daugiau nei 3000 pramonės, interjero dizainą ir architektūrą studijuojančių dalyvių iš 86 valstybių.

Tarp jų buvo ir 9 lietuvių studentai.

Pirmają „Electrolux“ dizaino laboratorijos vietą tuomet pelnė dizaino studentai iš Singapūro, sukonstravę drabužių valymo įrenginį „Airwash“, kuris drabužius išvalo be vandens. „Airwash“ sistemoje drabužiai vietoj vandens ir skalbimo priemonių valomi neigiamais jonais, suspaustu oru ir dezodorantu.