Sūrskis: O ką, atsitiko didesnė nelaimė už teletabių nufilmavimą?

Mauzeris: Faktiškai taip. BBC žurnalistai filadelfijai vietoj kompiuterių eksperto pastvėrė eilinį taksistą ir tiesioginiame eteryje nufilmavo interviu.

Sūrskis: Tai kokia čia klaida? Lietuvos žurnalistai dar ne taip išsidūrė. Mūsų žurnalistai per klaidą padarė interviu apie politiką su paprastu suvirintoju, o visi pagalvojo, kad suvirintojas yra politikas, labai svarbus ir protingas...

Mauzeris: Jo, BBC žurnalistai greitai pastebėjo, kad suklydo, o mūsiškiai dar ir dabar kasdien kiša mikrofoną vargšui suvirintojui ir užduoda sunkius klausimus.

Sūrskis: Jo, jo, jo, o žmogus kuklinasi pasakyti, kad nieko neišmano apie politiką. Visi puola, kad jis neturi diplomo, bet jam ir nereikia... jis turi suvirintojo pažymėjimą. Tikrą...

Mauzeris: Ir dėl meilužių puola. Koks kieno reikalas, kad eilinis, paprastas svarščikas kartais nueina pas mergas, kad perdžia, riaugėja ar rusiškai pasikeikia, kaip visi svarščikai.

Sūrskis: Gaila žmogaus, žurnalistai jam gyvenimą sugriovė. Žiniasklaidos mašina sutraiškė mažo kuklaus žmogaus likimą. Bendrautų žmogus dabar su menkėmis ir šprotais. Nematytų vargo ir stresų.

Mauzeris: Su kokiom menkėm? Prie ko čia šprotai?

Sūrskis: Ot durna pelė. Jis dabar ramiai tiestų sau dujotekį jūros dugnu, bandydamas sujungti Putino užpakalį su Šrioderio nosimi.

-------------------------------------------------------------------------

Mauzeris: A jai ajai ajajai ..... Sūrski, Sūrski, Sūrski. Koks durnas buvau.... Turėjau 800 litų sutaupęs per 10 metų ir visus išleidau. Galvojau, kad nereikės, kai bus įvestas euras, kam man tie litai. Ir še tau....

Sūrskis: Tu – tai čia dar ne valstybė. Bet kas Lietuvos bankui ir monetų beigi ordinų kalyklai atsitiko. Pilni sandėliai euro monetų prištampuota, dėžės iki lubų sukrautos. Kalykla atrodo tarsi mano dėdės garažas prieš Andropovo degtinės pabrangimą.

Mauzeris: O tai ką, tos monetos eurozonai netinka?

Sūrskis: Kas gi ims monetas su arkliu, jeigu arklio nepriėmė į eurozoną? Jūs galvokit truputėlį.

Mauzeris: Na, pagulės tie pinigai metus ir sunaudosim.

Sūrskis: O jeigu reikės gulėt 20 metų, kas iš jų liks. Atrodys, kaip Stalino laikų obligacijos. Kai spausdino dar pinigas buvo, o kai išpirkinėjo ... tik makulatūra.

Mauzeris: Nu bet yra ir pliusų. Gal išvysim Čiurlionį ant 1000-čio litų banknoto. Gal brangiai apmokami senukai – Brazius su Šarkinu – į pensiją išeis.

Sūrskis: Jo, nereikėtų mokėti tokių didelių algų, tai infliacija sumažėtų. Kiek čia mums trūksta iki Mastrichto kriterijaus? Du pareigūnai į pensiją ir infliacija tik 2,59 procento ....

Mauzeris: Jo, Grybauskaitė teisingai sako – visai nedaug reikėjo: tik porai vyrų susiimti ir kriterijai įvykdyti.

Sūrskis: Vienintelė paguoda, kad Ozolui pasisekė. Vienintelį kartą per visą gyvenimą atsitiko taip kaip jis norėjo... .

Norite pasiūlyti idėjų "Dviračio šou"? Rašykite - dviratis@lnk.lt