Kiemelyje su vaikais bendraus, žais, pieš ir kitaip linksminsis „Gelbėkit vaikus“ savanoriai bei Švedijos ambasados darbuotojai.

Šiomis dienomis Švedijos ambasados kiemelis bus atviras visiems vilniečiams ir miesto svečiams, tačiau vaikučiams bus skiriamas didžiausias dėmesys. Jie galės žaisti švedų bendrovės „Hags“ įrengtoje spalvingoje žaidimų aikštelėje, pabendrauti su organizacijos „Gelbėkit vaikus“ darbuotojais ir savanoriais - vyresnių klasių mokiniais. Jie savo žaidimais ir renginiais pasakos ambasados kiemelyje apsilankiusiems vaikams, kad tyčiotis, užgaulioti, muštis ir kitaip smurtauti prieš vaikus yra negražu, o bendrauti galima ir taikiai. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos užsakymu išleistais lipdukais su šūkiu „Aš neskriaudžiu kitų – prisijunk ir tu!“ bei vėjo malūnėliais, kurie bus dalinami vaikams, patys vaikai bus skatinami nesmurtauti ir imtis iniciatyvos raginti tą daryti kitus.

Gegužės 9-18 dienomis vykstančios Švedijos vaikų kultūros savaičių „Pastebėkime vaiką“, kurių iniciatorė – Švedijos ambasada, metu itin didelis dėmesys skiriamas vaikui. Kiekvieną rytą ambasados kiemelyje šiems ypatingiems svečiams, vadinamiems VIP vaikais ir , lankantiems organizacijos „Gelbėkit vaikus“ dienos centrus Marijampolėje, Ukmergėje, Švenčionyse, Utenoje, bei globojamiems Vilniaus Vaiko teisų apsaugos tarnybos, vyksta įvairios pramogos: jie žaidžia žaidimų aikštelėje kartu su studentais – būsimais aktoriais, piešia su menininkais profesionalais, klausosi švedų autorių literatūros kūrinių vaikams, bendrauja su ambasados darbuotojais kaip su sau lygiais. Vaikų kultūros savaičių Švedijos ambasadoje globėjas yra p. Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas.

Šį savaitgalį vyksiantis renginys – tai Švedijos ambasados indėlis į šiuo metu visoje Lietuvoje vykstančius akcijos „Gegužė – mėnuo be smurto prieš vaikus“ renginius.

Renginiai Švedijos ambasados kiemelyje vyks š.m. gegužės 13 ir 14 dienomis, 13.00-16.00 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją