Dalyvaudama Amerikos kino filmų asociacijos (MPAA) remiamame projekte, FACT ėmėsi dresuoti du juodus labradorų veislės šunis Lucky ir Flo. Po aštuonių mėnesių keturkojai išmoko DVD diskus atskirti nuo kitų krovinio dalių.

Naujieji Lucky ir Flo įgūdžiai jau buvo išbandyti Jungtinės Karalystės Stanstedo oro uoste, siuntų bendrovės „FedEx“ centre. Keturkojai puikiai identifikavo paketus ir ryšulius, kuriuose buvo DVD diskų. Paketus atidarę muitinės pareigūnai aptiko, kad visi diskai buvo originalūs.

Dažniausiai policijos šunys dresuojami tik vienam neteisėtai gabenamam dalykui atpažinti – jie paprastai aptinka arba sprogiąsias medžiagas, arba narkotikus.

Galima išties suabejoti, ar pastangų išdresuoti Lucky ir Flo atpažinti DVD diskus nevertėjo dėti verčiau kitur, ypač turint omenyje tai, kad vargu, ar piratiniai DVD diskai skleidžia kitokį kvapą negu legalūs. Nepaisant to, kad į pramogų verslo istoriją pretenduojantys patekti keturkojai neaptiko falsifikatų, FACT skelbia, kad jos iniciatyva yra neįtikėtinai sėkminga.

„Tai pirmasis pasaulyje atvejis, kai šunys pasitelkiami DVD diskų falsifikatams aptikti, ir rezultatai nuostabūs“, – džiūgavo FACT generalinis direktorius Raymondas Leinsteris. „Bendradarbiaudami su bendrove „FedEx“ ir muitinės tarnyba, galėjome tinkamai išmėginti šunų įgūdžius realiose situacijose ir įrodyti, kad jie puikiai gali dirbti judrioje oro uosto aplinkoje.“

MPAA pasaulinės antipiratinės optinių diskų naudojimo programos direktorė Mary Callahan pridūrė: „Tokia greita Lucky ir Flo sėkmė aptinkant pervežamus DVD diskus suteikia mums naujų itin veiksmingų priemonių kovai prieš falsifikatų platinimą.“