"Negaliu vaikščioti, negaliu išlipti iš lovos, - neseniai telefonu žurnalistams sakė 40 metų M.Uribe, kuris sveria tiek, kiek penki drambliukai. - Dabar bandau numesti truputį svorio, kad mane būtų galima operuoti".

M.Uribe anksčiau šiais metais pagalbos paprašė per Meksikos televiziją, papasakodamas, kad iki 22 metų svėrė palyginti nedaug - 130 kg - ir kad nežino, kas jam pasidarė.

Šis kreipimasis sudomino gydytoją Giancarlo De Bernardinisą, kuris kovo mėnesį su kolegomis apsilankė Meksikoje ir apžiūrėjo M.Uribe.

G.De Bernardinisas, kurio iki šiol gydytas sunkiausias pacientas svėrė 350 kg, "Reuters" sakė ketinantis atlikti tulžies pūslės ir žarnyno šunto operaciją, dėl kurios maistas virškinamuoju traktu slinks daug greičiau, todėl bus įsisavinama mažiau kalorijų.

G.De Bernardinisas planavo operuoti Modenoje dar šį mėnesį, nors Meksikos sveikatos apsaugos sistemos darbuotojai abejojo, kad M.Uribe taip greitai pasirengs kelionei į Europą.

M.Uribe atvejis kelia daug klausimų gydytojams, nes cholesterolio ir cukraus kiekis jo kraujyje yra normalus nepaisant didžiulio antsvorio.

Operacija turėtų trukti keturias ar penkias valandas, o po jos M.Uribe tikriausiai turės dar mėnesiui likti Italijoje.

"Jo svoris visada bus didesnis už normalų, bet tikrai ne toks koks yra dabar ... Būtume patenkinti, jei jis po dvejų metų svertų 150 kilogramų", - sakė G.De Bernardinisas.

Jau daug metų niekas negali rasti tokių svarstyklių, kuriomis būtų galima pasverti M.Uribe, todėl jo svoris buvo nustatytas netiesioginiais metodais. Guinnesso rekordų knygoje nurodoma, kad pasaulyje esama žmonių, sveriančių daugiau kaip 508 kilogramai.

Daugiausiai sveriantis visų laikų pasaulio žmogus buvo Jonas Broweras Minnochas, kuris Sietle mirė 1983 metais, sverdamas 635 kg ir pradėjęs eiti penktą dešimtį metų.

M.Uribe viliasi tokio likimo išvengti. Jo žmona, pasibaisėjusi tokiu svorio didėjimu, paliko jį daugiau kaip prieš 10 metų.

"Ji mane paliko, nes tikriausiai galvojo, kad jau mirštu, - sakė M.Uribe. - Ačiū Dievui, aš vis dar gyvenu ir tikiuosi, kad galėsiu išspręsti šią problemą".