Gegužės 5 dieną
Valgymo sutrikimų Dienos centre valgymo sutrikimų specialistė, gydytoja dietologė Aušra Jauniškytė kiekvieną norintį galės pasverti ant svarstyklių, rodančių ne tik bendrą kūno svorį, bet ir riebalų masę. Valgymo sutrikimų prevencijos projektų vadovė Ieva Brukaitė skaitys viešą nemokamą paskaitą apie valgymo sutrikimus.

Gegužės 6 dieną Skalvijos kino centre bus rodomi filmai: „Grožis pinigai“ (dokumentika, Čekija, 2004) – 15 val., „Super didelis aš“ (ekstremalaus eksperimento dokumentika, JAV, 2004) – 17 val., „Gražuolė“ (kino novelė, Lietuva, 1969) – 19 val.; o Tarptautinio šiuolaikinio šokio festivalio „Naujasis Baltijos šokis‘06“ programoje Nacionalinio dramos teatro Mažojoje salėje 17 val. bus rodomas šokio spektaklis „Panacėja“ (Lietuva, 2005). Pinigai, surinkti už bilietus į minėtus filmus, bus skirti valgymo sutrikimų prevencijai.

Dienos Be Dietų filmai – trys labai skirtingi, tačiau paliečiantys tokias amžinai ar šioms dienoms aktualias temas, kaip grožis, tobulo – liekno, amžinai jauno, seksualiai patrauklaus - kūno kultas, dietos. Čekų dokumentiniame filme „Grožis pinigai“ (rež. E.Hnikova, 2004) pasakojama apie grožio ir pinigų ryšį.

Amerikiečių ekstremalaus eksperimento dokumentiniame filmo „Super didelis aš“ (rež. M.Spurlock, 2004) herojus išbando išties naują, „super“, tačiau kiek neįprastą ir su sunkiomis pasekmėmis dietą.

Lietuviškas filmas „Gražuolė“ (rež. A.Žebriūnas, 1969) pasakoja apie grožio ir meilės ryšį. Tiesiog pamąstykime, ar tikrai grožis ir šiuolaikiniai būdai jį laimėti išgelbės pasaulį nuo meilės nepritekliaus.

Spektaklyje „Panacėja“ pasakojama apie moterį, netelpančią į „manekenės“ standartą. Mergina, kuri nėra patenkinta savo kūnu, keliauja į „stebuklų šalį“ – svorio koregavimo kliniką. Šokiu kalbama apie įvairius svorio metimo etapus: liesėjimo tabletes, bulimiją, chirurgines procedūras. Kūrėjai teigia siekiantys sukurti patrauklų spektaklį, kuriame bus visko: šaržo, humoro, ironijos, šiek tiek mistikos ir pasakos. Choreografei talkinantis režisierius Paulius Budraitis teigia, kad šiuo kūriniu nesiekiama pakeisti visuomenės nuomonės, tačiau, jo manymu, scena yra labai tinkama erdvė paskatinti žiūrovus susimąstyti.

Iki renginio vyksta konkursas "Savęs tobulinimo programa BE dietos" (be badavimo ir viso to, kas žymi valgymo sutrikimus). Konkurso dalyvių amžius, kaip ir lytis ar socialinė padėtis neribojama. „Savęs tobulinimo BE dietos“ pasiūlymai gali būti išreikšti bet kokia kūrybine forma: tekstu, vaizdu, garsu. Konkurso nugalėtojų laukia prizai – kvietimai į renginio „Dienos BE Dietų‘06“ filmus ar spektaklį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją