Veiksmas vyko penktadienį apie 14 valandą Kranto gatvėje. Su reikalais beskubantis režisierius išvydo kitoje gatvės pusėje bėgantį vaikiną. Atsisukęs pamatė paskui jį atbėgantį dar vieną žmogų, o tolėliau - policijos automobilius ir atskubančius pareigūnus.

"Supratau, kad vyksta gaudynės. Staigiai perbėgau gatvę ir spyriau tam antrajam į šoną", - pasakojo Dautartas. Pasak jo, vyriškis atsitrenkė į namo sieną ir susmuko ant žemės. Bandančiam keltis žmogui nesutrikęs režisierius liepė gulėti. "Aš gaudau banditus", - bandė teisintis civiliai apsirengęs policininkas, tačiau Dautartas juo nepatikėjo.

Tik pribėgus policininkams paaiškėjo, kad miesto tarybos narys, konservatorius Dautartas tikrai spyrė pareigūnui. Vyriškiai padavė vienas kitam rankas ir draugiškai išsiskyrė. Dautartas paskambinęs atsiprašė ir miesto vyriausiojo policijos komisaro Stanislovo Poliako.

Panevėžio pareigūnai apie įvykį Kranto gatvėje kalbėjo nenoriai. Jie teigė apie gaudynes sužinoję iš paties režisieriaus. Vakar Poliakas įžvelgiąs Dautarto poelgyje daugiau artistiškumo nei didvyriškumo. "Koją kiekvienas gali pakišti", - sakė komisaras. Kokiam civiliai apsirengusiam pareigūnui režisierius pakišo koją jis tvirtino nesidomėjęs.