Specialią laidą, kurią rodys mokama televizija "In Demand", organizavo prodiuseriai, 2003 metais bandę susisiekti su princesės Dianos dvasia. Tas šou nepavyko ir sulaukė kritikos audros, tačiau, kaip pranešama, uždirbo beveik 8 milijonus dolerių (22 mln. litų).

Bandymus susisiekti su J.Lennono dvasia piktai kritikavo velionio draugai ir gerbėjai, kurie tai vadina neskoningu bandymu pasipelnyti iš jo nužudymo prieš 25 metus. Bet prodiuseriai "Starcast Productions" neslepia vilčių patraukti žiūrovus, kuriems patinka tokie šou kaip "Ghost Whisperer" ("Dvasių gandai") ir "Medium" ("Mediumas").

Laidoje pasinaudojama "elektroninio balso reiškiniu" (EBR), kurį pripažįsta tie, kas tiki, jog dvasios gali kalbėti radijo ir televizijos bangomis. Laidoje dalyvavęs mediumas skelbia, kad per spiritizmo seansą J.Lennono mėgtame Niujorko restorane "La Fortuna" kalba pats velionis "eksbitlas".

Laidoje filmuota medžiaga iš "La Fortuna" staiga nutraukiama, ir vedėjas pasako, kad nutiko kažkas keista. Tada paskelbiama, kad per vieno mediumo ausines girdimas paslaptingas balsas. Tada pakviečiama "EBR specialistė" Sandra Belanger, kuri pareiškia, kad tikrai kalba velionis ir kad jo balsas panašus į J.Lennono.

"Starcast Productions" vadovas Paulas Sharrattas, kuris vadina save skeptiku, sako, kad išgirdęs tą balsą patikėjo EBR ir spiritizmu.

"Johno Lennono dvasia" buvo sumanyta ir nufilmuota be J.Lennono fondo ar jo našlės Yoko Ono žinios ar sutikimo. Y.Ono atsisakė komentuoti pranešimus apie šią laidą, o jos ilgametis draugas ir atstovas Elliotas Mintzas laidą pavadino "neskoninga, išnaudotojiška" ir labai nepanašia į J.Lennono gyvenimo būdą.

"Mokamas seansas niekada nebuvo jo stilius", - sakė jis.