Pasak Seimo valdybos nario Seimo kanclerio Jurgio Razmos, radosi šioks toks keblumas. Tačiau ir 1996-aisiais į Seimą atėjusi konservatorių dauguma susidūrė su ta pačia problema, kai prisiekus naujiems nariams, į tarptautines keliones vis dar važiavo tie, kurie neteko mandato.

Pritarė

Iškart po šių metų rinkimų, spalio 9 dieną, Seimo valdyba nusprendė komandiruoti Seimo narį Janą Senkevičių į Danijos sostinę Kopenhagą. Lietuvos lenkų sąjungos pirmininkas spalio 15-22 dienomis dalyvaus seminare "Tautinių mažumų problemos Lietuvoje ir Lenkijos pasienio regionuose". Šios kelionės išlaidas apmokės Seimo kanceliarijos Finansų skyrius.

Seimo Nepriklausomos frakcijos nario J.Senkevičiaus naujoje kadencijoje nebebus, nes jis nesugebėjo surinkti 1000 rėmėjų parašų, kad galėtų rinkimuose iškelti savo kandidatūrą. Seimo valdyba pritarė šio parlamentaro kelionei, nes jis buvo vienas šio seminaro organizatorių.

Valdyba

Seimo valdybą sudaro Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, pirmininko pirmasis pavaduotojas Arvydas Vidžiūnas, pavaduotojai Rimantas Jonas Dagys, Rasa Juknevičienė, Feliksas Palubinskas ir Seimo kancleris J.Razma. Būtent jie komitetų ar frakcijų teikimu svarsto ir pritaria parlamentarų išvykoms ne Seimo lėšomis sesijos metu bei komitetų teikimu svarsto ir siunčia į komandiruotes seimūnus su raštiškomis Seimo, valdybos, komitetų užduotimis.

iios valdybos pritarimai nulėmė, kad prieš paliekant Seimą užsienyje lankysis Bronislavas Juozas Kuzmickas, R.J.Dagys, Audronis Ažubalis, o R.Juknevičienė - dar ir kaip Seimo pirmininko pavaduotoja, nors nuo spalio 19 dienos šių pareigų ji nebeturės. Pasak J.Razmos, 1996 metais į Seimą atėjus naujiems parlamentarams, būta tokios pat istorijos. Jau prisiekus naujajam Seimui, į Europos Tarybos komiteto posėdžius važiavo LDDP narys Algirdas Gricius. Per vadinamąjį pereinamąjį laikotarpį, kai vieni dar neišėjo, o kiti dar neatėjo, Seimas tebegauna kvietimus į įvairius tarptautinius renginius, į kuriuos būtina vykti.

Prasiblaškys

Taigi B.J.Kuzmickas prieš išeidamas iš Seimo turės galimybę praplėsti akiratį Bulgarijos sostinėje Sofijoje. Spalio 11-14 dienomis čia vyks Vakarų Europos Sąjungos Asamblėjos Parlamentinių ir viešųjų ryšių komiteto posėdis. Nespėjęs grįžti jis iškart važiuos į Paryžių, kur spalio 15-17 dienomis dalyvaus Vakarų Europos Sąjungos Asamblėjos Nuolatinio komiteto posėdyje.

Netrukus po to, spalio 23-25 dienomis, drauge su R.J.Dagiu J.B.Kuzmickas vyks į Taliną ir dalyvaus Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos Monitoringo komiteto posėdyje. Šių kelionių išlaidas apmokės Seimo Finansų skyrius.

Spalio 15-17 dienomis R.J.Dagys, kuris yra ir Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas, turėjo vykti į Paryžių ir dalyvauti XXIII Europos Sąjungos parlamentų Europos reikalų komitetų pirmininkų susitikime (COSAC konferencijoje). Tačiau jo paties prašymu Seimo valdyba sprendimą pakeitė ir dabar į šią kelionę važiuos Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotoja Roma Dovydėnienė.

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas A.Ažubalis nesėkmingų rinkimų kartėlį galės praskaidrinti Vokietijoje. Spalio 13-16 dienomis Liubeke vyks šeštoji Baltijos jūros valstybių konferencija.

Ši kelionė mokesčių mokėtojams nekainuos.

Pakeliauti kaip Seimo pirmininko pavaduotoja spės ir R.Juknevičienė. Spalio 12-21 dienomis drauge su Gediminu Kirkilu ji svečiuosis Džakartoje (Indonezija). Jie dalyvaus Tarpparlamentinės Sąjungos 104-ojoje konferencijoje. Tik grįžusi R.Juknevičienė keliaus į Seulą (Korėja). Spalio 21-27 dienomis, jau prisiekus naujajam Lietuvos Respublikos Seimui, ji dalyvaus susitikime su Korėjos parlamento vadovybe.

Dar du Seimą paliekantys parlamentarai - Seimo ivietimo ir kultūros komiteto pirmininkas Žibartas Juozas Jackūnas ir Romualda Hofertienė - spalio 26-27 dienomis viešės Jūrmaloje. Čia jie dalyvaus tarptautinėje Baltijos valstybių mokytojų konferencijoje.