Jau gegužę, atšaukus su pandemija susijusius ribojimus ir gydymo įstaigoms pilna apimtimi atnaujinus paslaugas, atrodo, kad gyvenimas grįžo į įprastas vėžes.

Nepaisant to, pandemijos padariniai dar kurį laiką jausis, apie kai kuriuos sužinosime tik ateityje, tikėtina jau šiemet.

Padaugėjo perteklinių mirčių

Šią savaitę su žurnalistais susitikusi sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė apžvelgė COVID-19 pandemiją Lietuvoje ir jos padarinius. 

Viceministrė atkreipė dėmesį, kad visose šalyse sulig kiekviena nauja COVID-19 ligos banga buvo susirgimų ir mirčių pakilimai, tačiau Lietuvoje, kaip rodo surinkti duomenys, antra ir ketvirta bangos buvo sunkesnės nei kitose Europos šalyse. Tuo metu ypač išaugo perteklinių mirčių skaičius ir akivaizdu, kad jos buvo susijusios su COVID-19 liga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)