Aktyviai su banditų gaujomis ir narkotikų prekeiviais kovojančių Vilniaus Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnų pirmoji išpažintis apie kovą su didžiausiu šių dienų blogiu, kurio grėsmė gerokai didesnė net už fentanilį.

Šios cheminės medžiagos dujos buvo panaudotas tragedija pasibaigusioje „Nord – Ost“ teatro Maskvoje, vadavimo operacijoje prieš 20 metų, kuomet gelbėjant paprastus žiūrovus iš čečėnų teroristų gniaužtų rusų antiteroristų būrys drastiškai panaudojo specifinės kilmės dujas. Anuomet šią operaciją akylai prižiūrėjo pats Rusijos vadovas ir šiandien dėl karo Ukrainoje visų pasaulio žmonių akyse nekenčiamiausio žmogaus titulą pelnęs Vladimiras Putinas.

Net neabejoju, kad būtent ši medžiaga „gelbėjimui“ buvo pasirinkta neatsitiktinai, o visa „spec. operacija“ tebuvo kruvino Rusijos kelio prieš savo paties žmones pradžia. Po jos – liko daug negyvų žmonių, o kolegos, bandę praverti operacijos „pandoros skrynią“ – turėjo ne tik susitaikyti su būtina sąlyga „tylėti“, bet kai kurie ir rytojaus nesulaukė...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)