• J.Gilanas scenoje - basas

    Publikoje - garsenybės

    Apie keturi tūkstančiai odiniais ir džinsiniais drabužiais pasipuošusių sunkiosios muzikos gerbėjų šeštadienį užplūdo Vilniaus Koncertų ir sporto rūmus. Prie scenos susibūrusioje ištikimiausių gerbėjų minioje buvo galima pamatyti ir iš kaimyninės Baltarusijos atvykusių šios grupės fanų.

    Tarp žiūrovų buvo galima pamatyti roko grupių "Rojaus tūzai", "Studija", "Volis" muzikantus, aktorių Arūną Sakalauską. é koncertą atvyko ir nemažai Lietuvos baikerių klubų narių su odinėmis striukėmis, papuoštomis klubo simbolika.

    Projekto "Klasikos diversijos" autorė ir operos dainininkė Daina Bilevičiūtė taip pat į koncertą atėjo pasipuošusi odine striuke ir ant galvos stirksančiais juodais velnio ragiukais.

    Nustebino didžiulis garsas

    Koncertas truputį vėlavo - "Deep Purple" nariai scenoje pasirodė tik pusę aštuntos. Prie visų Koncertų ir sporto rūmų barų ir prekyviečių nusidriekė didžiulės eilės.

    Grupė scenoje pasirodė be vieno savo nario - legendinio klavišininko ir kompozitoriaus Džono Lordo, kuris organizatoriams atsiuntė patvirtinimą, kad jis baigia aktyvią muzikinę karjerą.

    Kaip ir buvo žadėję koncerto rengėjai iš koncertinės organizacijos "Makrokoncertas", nuo pirmojo grupės "Deep Purple" akordo Vilniaus koncertų ir sporto rūmus sudrebino didžiulis garsas. Senukų rokerių gitarinius rifus kuo aiškiausiai buvo galima girdėti ne tik salėje, bet ir rūmų prieigose. Beje, 3,5 tonos sveriančią aparatūrą muzikantai atsigabeno patys. Kone pusė scenos buvo užgriozdinta galingomis garso kolonėlėmis.

    Apšvietimas taip pat buvo neprastesnis. Žiūrovai net krūpteldavo, kai garsius fūzuotų gitarų akordus palydėdavo akinamai ryškūs šviesos pliūpsniai.

    J.Gilanas scenoje - basas

    Daugiatūkstantinė žiūrovų minia "užsivedė" nuo pat pirmos dainos. Savo pasirodymą "Deep Purple" pradėjo vienu garsiausių savo kūrinių "Woman from Tokyo". Roko grupės lyderis Janas Gilanas į sceną išėjo apsirengęs juodais drabužiais, tačiau basas. Vėliau muzikantas persirengė baltais plačiais drabužiais. Be penkių "Deep Purple" narių scenoje dar buvo galima pamatyti 2 pritariančias vokalistes. Beje, jiems taip pat talkino ir net 25 aptarnaujančio personalo darbuotojai.

    Apie dvi valandas trukusio pasirodymo metu "Deep Purple" sugrojo apie 16 kūrinių, tarp kurių buvo tokie pasaulinio garso hitai kaip "Smoke on the Water", "Highway Star", "Perfect Strangers", "Speed Kings".

    Po garsiomis ovacijomis ir bisais pasibaigusio pasirodymo besiskirstantys žiūrovai niūniavo žinomiausių "Deep Purple" kūrinių melodijas. Kai kurie sunkiosios muzikos gerbėjai skubėjo įsigyti legendinės roko originalių grupės kompaktinių plokštelių ir atributikos.

    Po koncerto muzikantai nuvažiavo į dieną į geriausius viešbučio "Europa" apartamentus.

    Pasirodymas Vilniuje buvo paskutinis "Deep Purple" turo Europos turnė koncertas. Velykų rytą muzikantai lėktuvais išvyko į namus - kas į Didžiąją Britaniją, kas - į JAV.