Pradžioje naujoji vyriausybė tenkino seksualinių mažumų pageidavimus

1917-ųjų revoliucija per Rusiją nusirito kaip baisus uraganas, sunaikinęs valstybės, jos ekonomikos ir kultūros vientisumą. Valdžią perėmę bolševikai buvo pagrindinė varomoji jėga, sunaikinusi Rusijos imperiją ir pradėjusi kurti naują šalį – darbininkų ir valstiečių valstybę. Lenino dekretai: „Dėl taikos“, „Dėl žemės“, „Dėl santuokos panaikinimo“, „Dėl civilinės santuokos“ ir „Dėl bausmių už homoseksualumą panaikinimo“ buvo pirmosios plytos, klojant socializmo pamatus. 

Pastarieji trys dekretai, kurie, anot sovietų valdžios, turėjo padėti sutvarkyti pirmosios pasaulyje komunistinės valstybės piliečių gyvenimą, tapo ir seksualinės revoliucijos atsiradimo priežastimi, rašo project-ancient.livejournal.com.

Iš pradžių naujoji vyriausybė patenkino seksualinių mažumų norus. Paskelbus dekretą „Dėl bausmių už homoseksualumą panaikinimo“, buvo panaikinta baudžiamoji atsakomybė už tos pačios lyties asmenų santuokas. Tuo pačiu tai įteisino gėjų ir lesbiečių veiklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)