Kamuolinių veikėjams suėmimas buvo skirtas pagrindinėje, net 424 tomų apimties, gaujos nusikaltimų byloje, kuri šiemet kovą buvo perduota Kauno apygardos teismui. Šioje byloje – net du dešimtmečius netrukdomai gyvavusiai kauniečių grupuotei ar su jais siejamiems 59 asmenims pareikšta daugybė sunkių kaltinimų. Paaiškėjo, kad didžiojoje kmuolinių byloje tarp civilinių ieškovų yra pripažinta ir buvusio visų laikų garsiausio Kauno kriminalinio pasaulio lyderio, šiuo metu bausmę iki gyvos galvos atliekančio Henriko Daktaro-Henytės, sutuoktinė Ramutė Daktarienė.

„Šioje byloje yra daugiau nei 50 nukentėjusiųjų ir civilinių ieškovų. Epizodų, vertų komentarų, yra ne vienas. Pavyzdžiui, H. Daktaro namų apšaudymas arba asmens nužudymas be jokios aiškios priežasties tiesiog jį sudaužant neva dėl įžeidimo“, – taip šios bylos, kurią teismas Kaune turėtų atversti jau liepos mėnesį, epizodus dar praėjusių metų rudenį pakomentavo Kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis. Būtent jo pavaldiniai 2018-ųjų balandį už grotų sukišo visus kamuolinių narius. Tiesa, praėjo ketveri metai, ir didžioji gaujos asmenų dalis jau yra išleisti iš įkalinimo vietų, gyvena laisvėje ir į būsimos bylos posėdžius atvyks tiesiai iš namų.

Henytės žmoną pažadino sprogimo garsas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją