Šią metodiką naudoja meno terapeutai. Vieni iš jų – Ingrid Pénzes su kolegomis – teigia, kad analizuojant formaliuosius piešinio elementus, stebima žmogaus psichikos būklė, nuotaika, galima nustatyti netgi tokius dalykus, kaip asmens savivertė, ar žmogus turi bendravimo sunkumų, o gal jam prasideda depresija? Formalieji piešinio elementai – tai tam tikros jo detalės: kaip išdėliota lapo erdvė, koks lapo formatas, kokie pasirinkti spalviniai sprendimai, kokiomis priemonėmis darbas atliktas, ar linijos stipriai įbrėžtos spaudžiant pieštuką, o gal linija trūkinėja? Svarbu, kokios figūros vaizduojamos, kaip jos komponuojamos. Reikėtų atkreipti dėmesį į spalvų sodrumą, jų derinimą ir maišymą.

Analizuojant piešinius svarbus judesys, dinamika, kontūras ir pasikartojimas. Taigi, ką apie jus pasako jūsų, jūsų vaiko ar kito žmogaus piešinys?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją