Čia buvo įsikūręs elitinis sovietų oro desantinių pajėgų dalinys, kuriam būdavo patikimos ypatingos užduotys „karščiausiuose pasaulio taškuose“. Vadinamasis Kauno placdarmas-poligonas užėmė per 1000 hektarų. Teritorijoje buvo įrengtas aerodromas, ryšių mazgas, šaudyklos, kiti objektai. Pasakojama, kad pasitraukdami sovietų kariuomenės kariškiai pasiėmė tik aparatūrą ir dokumentus.

Nuo 2012 m. iki šios dienos Judrės parko, kuriam vadovavo Evaldas Vaičiūnas, verslo reikalus yra perimusi kita įmonė, o pats buvęs karinio turizmo puoselėtojas perėjo į absoliučiai kitą sferą. Jis pažadėjo visokeriopai padėti bei prisidėti, jei apie Judrės parką kada nors bus sukamas dokumentinis filmas ar kitas projektas. Taigi, šiandien išaušo ta diena ir mums pavyko apsilankyti šioje unikalioje vietoje.

Mistinių investuotojų šešėliai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją