Naujasis Rusijos imperijos pramonės centras

Donbasas – tai Dono upės baseino regionas. 85 proc. Dono baseino teritorijos priklauso Ukrainos Donecko ir Luhansko sritims, kurių didžiąją dalį yra okupavusi Rusija. Tai senas pramoninis regionas, kurio pagrindą sudaro anglies ir metalurgijos kompleksas. Šis kalnakasybos regionas išsiskiria itin gausiais anglies ištekliais: akmens anglių telkinys Dono baseine driekiasi per pietryčių Ukrainą ir pietvakarių Rusiją, o eksploatuojamo telkinio plotas apima beveik 23 300 km². Tai yra ketvirtas pagal dydį anglies telkinys Europoje, o iš jo išgaunamos anglies atsargos skaičiuojamos dešimtimis mlrd. tonų. Taip pat čia gausios gyvsidabrio atsargos.

Šis itin derlingas regionas užima vos apie 5 proc. Ukrainos teritorijos, tačiau 2014 m. duomenimis jame koncentravosi net 10 proc. šalies gyventojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)