Vienmandatėse apygardose laimėjo Vilniaus miesto meras, Liberalų sąjungos pirmininkas Rolandas Paksas, liberalas, Palangos vadovas Raimundas Palaitis, du socialdemokratinės koalicijos atstovai, LDDP nariai - Alytaus rajono meras Vydas Baravykas ir Kelmės rajono vadovas Zenonas Mačernius bei Kauno meras, Lietuvos laisvės sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas.

Pastarasis po Seimo rinkimų pareiškė, kad dar gali atsisakyti iškovoto parlamentaro mandato, jei neatsiras tinkamo kandidato į Kauno vadovus.

Liberalas, Kaišiadorių rajono meras Juozas Matulevičius vienmandatėje apygardoje pralaimėjo, tačiau partijos sąraše yra 18-as ir turi puikias galimybes patekti į Seimą. Galutinė jo pozicija paaiškės, kai bus paskelbti partijų sąrašų reitingavimo rezultatai.

Iš 21 mero, dalyvavusio rinkimuose, daugiausiai - 7 - merus, iškėlė Lietuvos valstiečių partija.

LVP taip pat rėmė Lazdijų rajono merą Joną Matulevičių, kuris pats kėlė savo kandidatūrą. Į savivaldybę išrinktas kaip Naujosios sąjungos atstovas, Seimo rinkimų išvakarėse J. Matulevičius pasitraukė iš socialliberalų gretų.

NS, kaip ir Centro sąjunga, laikėsi nuostatos, kad merai privalo dirbti savivaldybėse ir viduryje kadencijos nesibalotiruoti į Seimą.

Liberalų sąjunga iškėlė 5 merų kandidatūras, tačiau Klaipėdos vadovas Eugenijus Gentvilas ir Visagino meras Vytautas Račkauskas balotiravosi tik partijos sąraše ir užėmė atitinkamai 132 ir 130 vietas.

Socialdemokratinė koalicija iškėlė 4 merų kandidatūras, konservatoriai - 2, po vieną - Krikščionių demokratų partija ir Lietuvos laisvės sąjunga.

Kai bus paskelbti galutiniai rinkimų rezultatai ir patvirtintas parlamentarų sąrašas, savivaldybių, kurių vadovai dirbs Seime, tarybos rinks naujus merus.