Kokie gi tie mitai?

Bene dažniausias mitas yra laisvės iliuzija. Moteris galvoja, kad galės daryti ką tik nori, tvarkytis, kada turi ūpo, gamintis valgį sau ir vaikams irgi pagal nuotaiką. Niekas neužims dušo, niekas neerzins „negražiai valgydamas, nes ne restorane“, niekam nereikės „tarnauti“. Vyrai dėl laisvės iliuzijos turi dar didesnių lūkesčių. Jie mano, kad na, pagaliau bus galima niekam neduoti ataskaitų dėl laiko leidimo su draugais, dėl alaus, dėl televizoriaus ir kompiuterio. Galima bus gyventi taip, kaip norisi.

Deja, išvajota laisvė, tokia, kokią jūs suprantate ir dėl kokios turėjote iliuzijų, neateina. Taip, iškart po skyrybų žmonės būna tarsi nutrūkę: pakeičia savo stilių, tarsi patrakę pasineria į įvairiausias veiklas, judėjimus, žygius. Moterys susibūrusios draugėn duoda valią liežuviui, keikia buvusiuosius, vyrai stačia galva puola į naujas pažintis. Kai kas imasi įvairių dvasinių praktikų.

Pagyvenus chaotiškai, ateina laikas, kai vėl norisi tvarkos. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją