Pirmoji ponia reikalavo skyrybų

V. Putinas po pasibaigusios spaudos konferencijos, vykusios prieš kelerius metus, su laikraščio „Life“ korespondentu šiek tiek paatviravo apie asmeninį gyvenimą. Atsakydamas į žurnalisto klausimą, kada ir su kuo ruošiasi susituokti, Kremliaus šeimininkas paklausė, ar jis pats (žurnalistas) yra vedęs. Gavęs teigiamą atsakymą, prezidentas pasakė: „Jūs vedęs ir to paties klausiate manęs. Bet kaip padorus žmogus turėsiu kada nors vesti.“

V. Putinui tokie klausimai užduodami retai, tačiau žurnalisto susidomėjimą greičiausiai padiktavo tai, kad Rusijos prezidentas tuo metu buvo laikomas pasaulio lyderiu, o neturėjo pirmosios ponios.

Rusijos prezidentas ir jo žmona apie skyrybas paskelbė 2013 metų birželio 6 dieną. Tada pora po spektaklio „Esmeralda“ Kremliaus rūmuose davė du trumpus interviu kanalo „Rusija 24“ korespondentei. Atsakydamas į klausimą, kodėl pora ilgą laiką nebuvo matoma kartu, V. Putinas pasakė: „Visa mano veikla, visas mano darbas susijęs su viešumu ir dideliu užimtumu. Vieniems tai patinka, kitiems ne. Tačiau yra žmonių, kurie su tuo negali susitaikyti. Štai L. Aleksandrovna jau 8, net 9 metus mėgino tai daryti. Taigi... Apskritai tai yra bendras sprendimas.“

„Nemėgstu viešumos, skraidyti man sunku. Mes labai mylime vaikus, didžiuojamės jais, nuolat matomės“, – pridūrė L. Putina ir patvirtino, kad sprendimas skirtis buvo abipusis.

Rusijos prezidentas pridūrė, kad „santuoka baigėsi“, o jo žmona tai, kas vyksta, tuo metu pavadino civilizuotomis skyrybomis.

„Vaikai užaugo, kiekvienas turime savo gyvenimą. Bet mes visada išliksime labai artimais žmonėmis. Esu dėkinga Vladimirui Vladimirovičiui, kad jis mane palaiko“, – tąkart teigė buvusi prezidento žmona.

Kitą dieną žinią apie V. Putino skyrybas pakomentavo ir jo spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas. „Nesunku net nepatyrusiu žvilgsniu pažvelgti į prezidento darbo grafiką, ir jūs suprasite, kad jo gyvenimas niekaip nesusijęs su jokiais šeiminiais santykiais, – teigė jis radijo stočiai „Echo Moskvy“. – Tai susiję tik su atsakomybe, kurią V. Putinas prisiima kaip valstybės vadovas.“

Tuo metu „RIA Novosti“ D. Peskovas sakė, kad prezidentas su žmona jau kurį laiką negyveno kartu, ir prašė gerbti asmeninį jo gyvenimą. „Viskas, kas liečia asmeninį V. Putino gyvenimą, liečia tik jį. Tai yra jo sprendimas, jis nusipelnė šios teisės, ir elkimės su ja pagarbiai“, – sakė spaudos sekretorius.

Netrukus pranešimas apskriejo ir pasaulio žiniasklaidą. „Jos veide buvo tokia pat laiminga šypsena, kaip ir nuotakos vestuvių dieną. Dabar V. Putinas yra galingiausias pasaulyje vienišius, o šis „titulas“ tik dar labiau stiprina Rusijos lyderio įvaizdį viešumoje“, – be lašo kritikos ir objektyvumo rašė „Financial Times“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)