Daktaras šaukė: „Šaudo, raunamės!“

Paskutinį XX amžiaus dešimtmetį užsakyti samdomą žudiką nebuvo misija neįmanoma ne tik Rusijoje, bet ir visoje Lietuvoje. Buvę kriminalistai šiandien neslepia, kad tais laikais užsakyti tokią paslaugą buvo labai paprasta. O norinčiųjų užsidirbti 5 000 ar 50 000 JAV dolerių, ką nors „užverčiant“, buvo gana daug, juos surasti nebuvo sunku. Todėl dažnu atveju po šešėlinio pasaulio asmenų žmogžudysčių tarp kriminalistų sklandė darbinė versija – tarpusavio santykių aiškinimasis. 

Spalio 7-ąją sueis lygiai 30 metų, kai buvo įvykdytos vienos iš kraupiausių kriminalinių gaujų karo žudynių ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje. Kas liūdniausia, panašu, kad, net sulaukus šios tamsios sukakties, tikrieji minėtos istorijos „režisieriai“ taip ir liks neišaiškinti bei nenubausti.

Šiandien iki gyvos galvos kalėjimo bausmę atliekančio senosios Kauno kriminalinės kartos pažibos – Henriko Daktaro-Henytės, kuris tąsyk išvengė samdomų žudikų kulkų, aplinkai šis susidūrimas buvo ypač nuostolingas. Tąsyk samdomų žudikų duetas mirtinai kulkomis suvarpė net penkis vyrus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)