Rusiją apibūdino kaip „mafijos valstybę“

Profesorius M. Galeotti yra Rusijos organizuoto nusikalstamumo ekspertas, su kuriuo konsultuojasi viso pasaulio vyriausybės ir policija. Vienas žymiausių šiandienos Rusijos stebėtojų kitoje savo knygoje „The Vory: Russia's Super Mafia“ atskleidė Putino ryšius su nusikalstamo pasaulio autoritetais. Nors V. Putino valdomai Rusijai klijuojamos kleptokratijos, postmodernaus autoritarizmo etiketės, bet knygos autorius Rusiją apibūdino kaip „mafijos valstybę“.

Anot jo, vieno artimiausių Putino bendražygių Arkadijaus Rotenbergo pavardė tapo žinoma toli už žurnalo „Forbes“ skaitytojų rato. Tačiau A. Rotenbergas yra tik vienas iš daugelio žmonių, glaudžiai susijusių su organizuotu nusikalstamumu, kurie šiandien sudaro V. Putino aplinkos viršūnę.

V. Putinas ir A. Rotenbergas mėgsta pabrėžti savo sportinę praeitį, pozuoti su kimono. Pažvelgus į praeitį, šią „sporto komandą“ (tiksliau – brigadą) sudarė nemažai kriminalinio pasaulio autoritetų, rašo uainfo.org

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)