Turėjo argentiniečiai ten kažkokius istorinius popierius, pagrįstančius pretenzijas į Malvinus. Argentiną valdė klaiki karinė chunta ir jiems reikėjo kokio nors nedidelio pergalingo karo pagerinti įvaizdžiui. Pirmi karą pradėjo argentiniečiai, jie 1982 m. balandžio 2 d. okupavo salas be didesnio pasipriešinimo. Britai sureagavo lėtai, bet užtikrintai. Laivų armados ir lėktuvų junginiai tuos 12 800 kilometrų įveikė per mėnesį ir prie Folklando susibūrė galingas laivyno, aviacijos ir sausumos kariuomenės kumštis.

Tačiau aš noriu papasakooti apie tai, kaip britai tame keistame kare žiūrėjo į šviesesnę gyvenimo pusę. Always look on the bright side of life. Visada žvelk į šviesesnę gyvenimo pusę. Britų komikai „Monty Python“ įdainavo šią dainą, iki šiol populiarią. Britų kariai ją irgi dainavo Folklande. Ir jūs nukrisite po stalu, kai sužinosite kur ir kada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)