Tankai „Tigras“ niekada nepasirodė ūkanotame Albione, o karo istorikai vieningai sutaria – ko gero pirmas didelis nacių pralaimėjimas kare, tai „Mūšis dėl Britanijos“, kuriame Wehrmacht‘o (Vokietijos karinės pajėgos 1935–1945–aisiais) dalis – Luftwaffe (Karinės oro pajėgos) nesugebėjo parklupdyti išdidžių saliečių. (Apie britų planus priešintis naciams sausumoje galite paskaityti ČIA).

Strateginis bombardavimas, po kelių dešimtmečių pradėtas vadinti labiau mūsų ausiai įprastu „kiliminiu bombardavimu“, karo ekspertų svarstymuose išpopuliarėjo baigiantis I-jam pasauliniam karui – klykiančios ir panikuojančios civilių minios sugriautuose didmiesčiuose, bet kurios šalies vyriausybę turėjo priversti derėtis ir stabdyti karus bei buvo laikomas „puikia alternatyva“ kruvinam ir sekinančiam poziciniam tranšėjų karui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją