Nors tokios žvaigždės kaip "Kuproto kalno" (Brokeback Mountain) aktorė Michelle Williams ir britės Keira Knightley bei dama Judi Dench auksinių statulėlių negavo, jas savo liaupsėmis pagerbė mados kritikai.

29 metų R.Witherspoon, kuri už kantri dainininkės June Carter Cash vaidmenį filme "Ties jausmų riba" (Walk the Line) buvo pripažinta geriausia aktore, pasirinkusi 1955-ųjų "Christian Dior" suknią davė labai tinkamą aukštojo stiliaus ir retro spindesio toną.

Ši siuvinėta blyškiai rausvo šilko suknia su atlaso detalėmis atrodė nepaprastai įspūdingai.

"Radau ją "vintage" parduotuvėje Paryžiuje, ir ji yra mano! Padirbėjau su keliais nuostabiais žmonėmis, jie padėjo ją pataisyti ir grąžinti jai jos tikrąją išvaizdą", - užkulisiuose papasakojo aktorė.

Septintą mėnesį nėščia britė R.Weisz, kuri buvo pripažinta geriausia antrojo plano aktore už darbą "ištikimajame sodininke" (The Constant Gardener), vilkėjo tiesiog tobula juodo šilko "Narcisco Rodriguez" suknia.

20-metė britė K.Knightley, kuri buvo nominuota už vaidmenį "Puikybėje ir prietaruose" (Pride and Prejudice), bet pralaimėjo R.Witherspoon, pasipuošė rafinuota slyvų spalvos, ant vieno peties besilaikančia "Vera Wang" suknele ir "vintage" papuošalais iš "Bulgari".

Taip pat įspūdingai su Veros Wang suknele atrodė M.Williams, tik jos drabužis buvo garstyčių spalvos, su nuostabiu šleifu. Deimantai, dailios garbanos ir matiniai raudoni lūpų dažai dar labiau sustiprino šios jaunos aktorės, kurios viltis dėl geriausios antrojo plano aktorės "Oskaro" sudaužė R.Weisz, Holivudo aukso amžiaus įvaizdį.

Ant raudonojo "Oskarų" kilimo, kuris pastaraisiais metais tapo įspūdingiausiu mados podiumu, matėsi ir ne vienas "Versace" apdaras.

Jau anksčiau "Oskaro" laureate tapusi Hilary Swank vilkėjo juoda ilga suknele su šifono šleifu, o vakaro vedėja Uma Thurman išsirinko blyškiai rausvą "Versace" suknelę. Šių mados namų drabužiai puošė ir Jessicą Albą bei meksikiečių aktorę Salmą Hayek.

Holivudo mados deivė Nicole Kidman su siuvinėta kreminės spalvos "Balenciaga" suknele be petnešėlių atrodė nepaprastai elegantiška.

Kita australė Naomi Watts, kuri šou metu pristatė "kantri" muzikos karalienę Dolly Parton, pasirinko kūno spalvos, ant vieno peties besilaikančią šifono suknią iš "Givenchy", nors kai kurie mados žinovai pažymi, kad bendras įspūdis buvo kiek per blyškus.

"Avarijoje" nusifilmavusi Sandra Bullock, kuri į ceremoniją atvyko kartu su kolega iš "Greičio" (Speeed) Keanu Reevesu, užsivilko mėlyną "Angel Sanchez" suknią su permatomo juodo šifono detalėmis.

Juoda spalva patiko ir Pietų Afrikos Respublikos žvaigždei Charlize Theron, kuri geriausios aktorės "Oskarą" gavo prieš dvejus metus. Tačiau neatrodė, kad ji labai patogiai jaustųsi su "Christian Dior" suknia, puošta didžiuliu kaspinu ant vieno peties, o ir jos aukšta šukuosena ją kiek sendino.

Užtat Holivudo matriarchėms sekmadienio vakarą nebuvo ko prikišti. J.Dench, kuri buvo nominuota geriausios aktorės kategorijoje, vilkėjo žvyneliais puoštu žalsvai melsvos ir sidabrinės spalvų drabužiu, kurį sukūrė jos mėgstami dizaineriai Sandeepas Khosla ir Abu Jani, o Meryl Streep, šiais metais įteikusi garbės "Oskarą" Robertui Altmanui, regis, labiausiai džiaugėsi "Christian Laboutin" apavu, kurį kiek pakėlusi suknelę pademonstravo žurnalistams.

Dainininkė ir aktorė Jennifer Lopez vilkėjo žalio šifono "vintage" suknią iš "Rita Watnick at Lily et Cie", o Amy Adams pademonstravo kreminės ir šokolado spalvų "Carolina Herrera" suknelę.

Nereikia nė sakyti, kad dauguma vyrų, tarp jų - Holivudo širdžių ėdikas George'as Clooney, Jake'as Gyllenhaalas ir Jackas Nicholsonas, rinkosi juodą smokingą.

Tačiau Morganas Freemanas prie atviros marškinių apykaklės priderino tamsią kaklaskarę, Joaquinas Phoenixas vilkėjo vien juodai, o Jamie Foxxas išsiskyrė ryškiai mėlynais marškiniais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją