Daugiau nei 15 proc. nuteistųjų yra našlaitės

Zonos, kuriose laikomos nepilnametės mergaitės, yra blogiausias dalykas, kokį galima pamatyti šioje šalyje. Į nepilnamečių mergaičių kolonijas patenka ne tik įvykdžiusios sunkius nusikaltimus. Bet portalo ru.esosedi.org. duomenimis, sunkių ir ypač sunkių nusikaltimų lygis tarp nuteistųjų siekia daugiau nei 95 proc. Didžioji dauguma nuteistųjų yra iš nepasiturinčių šeimų, kurių tėvai piktnaudžiauja alkoholiu. Daugelis nuteistųjų nesusirašinėja su tėvais. Beveik pusė negauna siuntinių, trečdalis nuteistųjų yra praradusios socialiai naudingus ryšius. Daugiau nei 15 proc. nuteistųjų yra našlaitės, o daugiau nei 40 proc. nepilnamečių mergaičių iš nepilnų šeimų.

Jaunųjų kalinių amžius prasideda nuo 14 metų. Mergaitės kalinamos už žmogžudystes, turto prievartavimą, sunkiai ar vidutiniškai padarytą žalą sveikatai, plėšimus, net už teroristinį išpuolį, įkaitų paėmimą ar melagingą pranešimą apie teroristinį išpuolį. Pagal kitus straipsnius mergaitėms gali būti paskirta bausmė, kurios vykdymas atidedamas. Viskas priklauso nuo padaryto nusikaltimo sunkumo, rašo mzk1.ru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją