Klausimus galite pateikti specialioje formoje, kurią galite rasti Delfi.lt arba Delfi Plius. Taip pat juos galite siųsti elektroniniu paštu klausk@delfi.lt.

Šįkart dietistė sulaukė šių dviejų klausimų:

  • 60 metų Ilona klausia: Turiu 10 kg antsvorį. Noriu suliesėti. Jaučiuosi vakarais alkana ir negaliu užmigti. Ką valgyti?
  • 27 metų Modesta klausia: turiu įvairių bėdų su akimis. Įdomu, ar mityba gali padėti sustiprinti akių sveikatą? Jei taip, ką turėčiau įtraukti į savo valgiaraštį?

Pradėkime nuo akių bėdų.

Pirmiausia dietistė pagiria Modestą, kad ši domisi ne tik vaistais, bet ir mityba. „Yra įrodyta, kad mitybos subalansavimas, vertingų produktų vartojimas gali padėti palaikyti gerą akių sveikatą, pagerinti kraujotaką akyse, sustiprinti ląsteles, sumažinti uždegiminius procesus. Ar tai gali gydyti? Deja, ne. Bet tikrai gali padėti lėčiau progresuoti ligai ir ar ją stipriai pristabdyti. Gali padėti ilgiau išlaikyti regėjimą, gali padėti atidėti tam tikras ligas 5–10 ar daugiau metų ir kai kurių ligų išvengti“, – pasakoja V. Kurpienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją