Šios Kalėdos mano tinklaraščiui SUSITVARKYK jau ketvirtos. Prieš ketverius metus ėmiausi kardinalių permainų ir savo namus verčiau aukštyn kojomis. Tada mečiau sau 21 dienos iššūkį susitvarkyti. Labai pavargau dėl kelių priežasčių. Visų pirma, namų situacija buvo iš tiesų prasta. Visų antra, vienu metu apsiėmiau gerokai per daug. Trečia, auginau metukų dukrą.

Savo namus prižiūriu kasdien. Atlieku kasdieninės namų tvarkymosi rutinos darbus: pakloju lovas, pasirūpinu, kad ant grindų nesimėtytų trupiniai. Dienos pabaigoje į vietas grąžinu pasiklydusius daiktus. Plautuvę ir virtuvės stalviršį po vakarienės stengiuosi palikti švarius, kad ryte būtų malonu įžengti. Kaip ir vonios kambaryje prieš einant miegoti, nusiprausus, nusivalau veidrodį, praustuvą, tvarkingai pakabinu rankšluosčius, ir stengiuosi nepaskęsti skalbiniuose. O rytas prieš kavos virimą prasideda indaplovės iškraustymu. Kažkada svetimais buvę darbai tapo teigiamu įpročiu, kuris stipriai prisideda prie kasdieninės ramybės.

Tvarkymosi iššūkis su Toma

Jei lieka jėgų ir laiko, kad savaitgalio netektų aukoti varginančiam visos dienos tvarkymuisi, kasdien pasidarau po vieną valymo darbą. Kad nepasimirštų, kuri diena, kokiam darbui skirta, esu paruošusi kasdieninės namų tvarkymosi rutinos atmintinę. Ją nemokamai galite parsisiųsti paspaudę ČIA.

„Tvarkomės iki Kalėdų kartu“ - kasdien po vieną nedidelį darbą, kad prieš Kūčias netektų paskęsti generalinėje tvarkoje, rūpintis maistu bei dovanomis vienu metu. Jei norite pasivyti ar prisijungti, namų paruošimo šventėms užduotis rasite ČIA.

Štai, kaip keičiasi namai po generalinės tvarkos:

Pirmiausia, mums reikės keturių tuščių dėžių ar didesnių šiukšlių maišų. Tvarkantis tikrai rasite, ko jūsų namams jau nebereikia. Dėžes ar maišus aiškiai pažymėkite:

  • Dovanoti;
  • Parduoti;
  • Taisyti;
  • Išmesti.
Tvarkymosi iššūkis su Toma


Pirmą dieną pradėjome nuo vaistinėlės. Gavau daugybę pasidalinimų, kad sekėjos nesitikėjo rasti tiek daug negaliojančių vaistų ar vitaminų. Primenu, kad pasibaigusio galiojimo vaistus galima grąžinti į vaistines. Tuo tarpu maisto papildus, galima mesti į buitinių atliekų konteinerius. O švirkštus, termometrus ir kitus nebetinkamus naudoti medicininius prietaisus priima savivaldybės stambiagabaričių atliekų surinkimo aikštelės.

Antra diena – rečiausiai naudojami virtuvės stalčiai ir spintelės;

Trečia diena – nuskilę ir nebenaudojami indai;

Tvarkymosi iššūkis su Toma

Ketvirta diena – indai, prietaisai ir įrankiai maisto gamybai. Įrankiai, su kuriais valgome;

Penkta diena – maisto atsargos, birūs produktai ir prieskoniai, maisto laikymo dėžutės;

Tvarkymosi iššūkis su Toma

Šešta diena – aukštai esantys virtuvės paviršiai: lempos, šaldytuvo, spintelių viršus;

Septinta diena – stalčius, lentynėlė ar spintelė, kurioje laikome: laidus, įkroviklius, baterijas ir kt.;

Aštunta diena – vaikų žaislai;

Devinta diena – stalo žaidimai;

Dešimta diena – kalėdinės dekoracijos ir dovanų pakavimo inventorius;

Tvarkymosi iššūkis su Toma

Vienuolikta diena – augintinių inventorius arba jūsų hobiui skirti daiktai;

Tvarkymosi iššūkis su Toma

Dvylikta diena – skalbimo kampas: išsivalome skalbimo mašiną, džiovyklę, atitraukiame prietaisus ir išvalome už jų.

#SUSITVARKYK ir viskas bus gerai!

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos Šokelės patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)