Kaina nelemia kokybės

„Svarbiausias dalykas yra prausiklis. Jis yra būtinas. Šitą priemonę privaloma turėti vieną gerą, – sako kosmetologas. – Tada kremas. Ir galima kartą į savaitę dėti kaukę. Visos kitos priemonės – tonikai, serumai – yra papildoma palepinimo priemonė mūsų odai.“

Kosmetologas Robertas dirbo ne su vienu prekiniu kosmetikos ženklu. Iš savo klientų jis sulaukia daug atsiliepimų apie naudojamas kosmetikos priemones. Be to, puikiai mato, kaip tos priemonės veikia odą. Tad jis drąsiai teigia – jei kosmetikos priemonė brangi, nereiškia, kad ji bus gera.

„Su kainomis yra toks dalykas, kad kartais kai kurios labai žymios kompanijos išleidžia dideles sumas reklamai ir mažai dėmesio skiria pačiam gaminiui“ , – pastebi R. Kantauskas.


Kosmetikoje naudoja uždraustas medžiagas

Specialistas vardija kosmetikos sudedamąsias dalis, kurių geriau, kad jūsų naudojamose priemonėse nebūtų: tai įvairūs naftos produktai, silikonai, formaldehidas. Pastaroji medžiaga, pasak Roberto, sunkiai pasišalina iš odos, numarina odos ląsteles. Taip pat jis atkreipia dėmesį, kad ne Europos Sąjungos kosmetikos gamintojai kartais į savo gaminius įdeda ir švino – Europoje jau uždraustos medžiagos.

Kosmetologas pabrėžia, kad ne vien kosmetikos gaminiai lemia jūsų odos būklę: „Gerą odos būklę daro kompleksiniai dalykai: pakankamai sveikas gyvenimo būdas, vandens gėrimas, galbūt kažkokia lengva mankšta, sportas, nepersikaitimas saulėje ar soliariume.“

Makiažas

Užtenka vos kelių minučių

Robertas atkreipia dėmesį, kad privaloma yra apsauga bei kasdienė odos priežiūra. Pasak jo, tam reikėtų skirti 10 minučių per parą – penkias minutes ryte ir penkias vakare.

Su kainomis yra toks dalykas, kad kartais kai kurios labai žymios kompanijos išleidžia dideles sumas reklamai ir mažai dėmesio skiria pačiam gaminiui.
Robertas Kantauskas

„Nuvalai veidą, jei turi toniką – gali ir tonizuoti, atlieki veido šveitimą 1–2 kartus savaitėje. Dabar yra įvairiausi rūgštiniai prausikliai, kuriuos galima ir kasdien naudoti – tas efektas jaunystei iššaukti yra ryškesnis, ir kremas. Viskas, nieko daug nereikia. Bet tai turi būti daroma kiekvieną dieną – penkias minutes ryte ir penkias minutes vakare“, – sako jis.

Pasak Roberto, nuovargis, prasta nuotaika taip pat daro įtaką mūsų išvaizdai. Todėl kosmetologas primena – nepamirškite pailsėti ir pasilepinti.

Laidą „Ateities karta“ žiūrėkite kiekvieną pirmadienį 20.00 val. per Delfi TV kanalą ir portale delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)