Vokietijoje leidžiamame medikų žurnale "Aerzte-Zeitung" aprašoma, kaip britų mokslininkai stebėjo 273 savanorius, kuriems buvo įverti 699 svetimkūniai. Gana nesėkmingos tokios operacijos buvo 47 pacientams, kuriems grožio paieškos sukėlė komplikacijų sveikatai: nuo suaugimų ir užkrėtimo iki chondrolizės (kremzlės išsigimimo). Devynis nelaiminguosius teko guldyti į ligoninę.

Ilgai negyjančių žaizdų turėjo 14 pacientų, kurių odoje buvo įverti madingi metalo papuošalai. Nuo nikelio dažnai kyla alergija, o žaizdos gyja su negražiais randais ir sąaugomis, ypač ausų speneliuose.

Pervėrus liežuvį, dažnokai būna stiprus kraujavimas, o veriant svetimkūnius į lytinius organus, erekcinis audinys ima smarkiai kraujuoti, arba net visiškai sutrinka erekcija.

Pervėrus falą, sėklidžių maišelį ar vaginą, atsiranda nemalonus jausmas, toji vieta tirpsta, tartum apmiršta, didėja lytiniu būdu platinamų ligų užsikrėtimo tikimybė. Pasitaiko ir virusinių užkrečiamų ligų, pavyzdžiui, hepatitas.

Vis dėlto straipsnyje daroma išvada, kad sunkių komplikacijų, kurių būna mažiau kaip vienas procentas, tikimybė yra palyginti maža.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją