Pasak „Electrolux“ bendrovės dizaino viceprezidento Henriko Otto, trijų spalvų koncepciją lėmė pastaraisiais metais bendrovės atliktų vartotojų tyrimų rezultatai, atskleidę, jog žmonėms pabodo monotoniškos baltos spalvos buitinė technika.

„Mūsų tyrimai rodo, jog virtuvė tampa nauja namų gyvenamąja erdve, kurioje vyksta visos šeimos gyvenimas. Kadangi namų interjeras, kaip ir apranga, atspindi žmogaus vidų, norime vartotojams sudaryti sąlygas savo individualumą išreikšti ir išskirtiniais buitinės technikos prietaisais. Siekiame, kad ateityje žmonės buitinę techniką rinktųsi taip pat atidžiai kaip ir aprangą ar automobilius“, - teigia H. Otto.

Įkvėpimo „Electrolux“ koncepcinės buitinės technikos dizainui buvo ieškota įvairių laikotarpių iškiliausių mados dizainerių kūryboje. Didžiausias dėmesys buvo skirtas spalvoms ir ornamentams.

Juodos spalvos buitinės technikos linija „Inspire par Noir“ pasižymi elegancija, rafinuotumu ir paslaptingumu. Visus juodos spalvos prietaisus jungia tas pats motyvas – moters, vilkinčios 1950 m. stiliaus aprangą, siluetas. Taip modernumą simbolizuojanti juoda spalva kontrasto principu derinama su istorinės aprangos motyvais. Juoda „Electrolux“ buitinė technika puikiai dera su neryškių raudonų, mėlynų ar žalių atspalvių virtuvės baldais. Pažangūs ir novatoriški vartotojai mėgsta kiek netikėtą ir iššaukiantį virtuvės interjerą, kai pilkos spalvos virtuvės balduose montuojama juoda buitinė technika.

Dizainerių teigimu, virtuvėse itin dera šiais metais madingais dryžiais puošta mėlynos spalvos buitinės technikos linija „Inspire par Bleu“. Jei mėlyna buitinė technika derinama su baltos spalvos virtuvės baldais, sukuriamas švarios ir išgrynintos erdvės įspūdis. Jei virtuvėje mėlyna derinama su pilkais atspalviais, erdvė atrodo solidesnė ir modernesnė.

Tuo tarpu baltos spalvos „Electrolux“ buitinės technikos prietaisų linija, marginta juodais ir aukso spalvos ornamentais, gali būti derinama su pastelinių atspalvių virtuvės baldais. Taip sukuriamas švaros ir šviežumo įspūdis. Baltos spalvos grynumą pabrėžia buitinę techniką puošiantys nedideli, vienas šalia kito išdėstyti juodi moters silueto ornamentai.

Pirmąją koncepcinę spalvotų šaldytuvų kolekciją „Electrolux“ pristatė praėjusių metų rudenį vykusioje „Prêt-à-Porter Paris“ parodoje. Šaldytuvai buvo sukurti bendradarbiaujant su parodos organizatoriais, jų motyvai ir spalvos atspindėjo šių metų vasaros vyraujančias mados tendencijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją