Klausimus dietistei galite pateikti specialioje skiltyje, kurią rasite Delfi.lt arba Delfi Plius. Taip pat juos galite siųsti elektroniniu paštu klausk@delfi.lt.

Prenumeratoriai atsiuntė šiuos klausimus:

* Sonata, 34: Niekaip nenukrenta svoris po nėštumo. Dabar realiai sveriu tiek, kiek prieš pat gimdymą svėriau. Ką daryti?

* Milda, 32: Kaip numesti svorio nesilaikant dietos? Gal yra kokių triukų, kuriuos galėčiau daryti kasdienybėje ir kristų svoris?

Pradėkime nuo antrojo klausimo.

V. Kurpienė pabrėžia, kad tikslas būtent ir turėtų būti toks, jog jokių dietų apskritai nereikėtų laikytis. Anot dietistės, terminas „dieta“ apibrėžia tam tikrą mitybos būdą, tačiau per pastaruosius metus susiformavo įsitikinimas, jog dieta yra kažkas greito, trumpalaikio ir griežtai ribojančio, kas neduoda ilgalaikio poveikio.

Tad atsakydama į klausimą, ar yra tokių triukų, kurie padėtų atsikratyti svorio, dietistė teigia, jog yra, tik reikalingi ilgalaikiai pokyčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją