Karybos jūroje tema pasirinkta neatsitiktinai – ji susijusi su šiuolaikiniais įvykiais. Pirmiausia, kaip pažymi E. Jakilaitis, JAV, Didžioji Britanija ir Australija sudarė aljansą Ramiajame vandenyne, negana to, Australija nutraukė savo susitarimą su Prancūzija dėl povandeninių laivų statybos ir sudarė naujas sutartis su D. Britanija ir JAV. Antra, po didelio masto pratybų Ramiajame vandenyne vienas D. Britanijos laivų praplaukė Taivano sąsiauriu, ignoruodamas Kinijos protestus ir taip demonstruodamas laisvos jūros principus. Galiausiai, svarbus ir D. Britanijos karinis laivas, prie pat Krymo krantų dalyvaujantis tarptautinėse pratybose kartu su Ukrainos laivynu.

„Kalbant apie minėtą konfliktą, kuris įvyko dėl branduolinių povandeninių laivų, tai tokia situacija susiklostė ne šiaip sau. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)