Prieš atvykstant į miesto centrą rekomenduoju išbandyti vieną unikaliausių transporto priemonių Lietuvoje. Nediduką Padalių-Čiobiškio keltą, keliantį per Neries upę. Garantuoju – antro tokio Lietuvoje nerasite. Tai srovės varomas lyninis keltas, kuriame nėra nei motorų, nei irklų.

Kasdien nuo balandžio iki lapkričio čia dirba keltininkas Gediminas Dzeventauskas, kuris savo darbą paveldėjo iš senelio ir tėčio. Daugybę metų jie darė tą patį, o tada atėjo eilė Gediminui.

Gedimino šeimos namas – tiesiai ant upės kranto, ateiti iki kelto jam užtrunka nedaugiau poros minučių. Darbo sezono metu – jis neturi išeiginių, todėl nuo ryto iki vakaro būna pasiruošęs priimti užsakymus.

Anksčiau šis keltas buvo svarbi susisiekimo priemonė tarp skirtingose upės krantuose esančių kaimų, o dabar tai jau tapo turistine atrakcija. Nors persikelti galima per keletą minučių – Gediminas sako, kad su turistais šis procesas trunka daug ilgiau.

„Kadangi 99 proc. žmonių atvažiuoja dėl pramogos, tai visada plaukiam labai ilgai. Juk žmonės aukoja savo laiką ir atvažiuoja pasižiūrėti į šitą paskutinį veikiantį lyninį keltą, tad būtų labai neetiška per 2 minutes perkelti ir ačiū, viso gero. Turi vis tiek išlikti kažkas atminty, kažką papasakoti“, - įsitikinęs Gediminas.

Vis dažniau žmonės pageidauja šį keltą išsinuomoti ilgesniam laikui, pavyzdžiui vakarienei ar kitoms pramogos.

Antra priežastis atvykti į Kaišiadorių rajoną – nedidelė įkalnė, kurią labai mėgsta automobiliu keliaujantys turistai. Jie čia atvyksta tam, kad atliktų išskirtinį bandymą.

Šioje vietoje sukuriama optinė iliuzija, kad riedama į kalną, nors vizualiai atrodo priešingai. Vienas svarbiausių faktorių, sukuriančių tokią iliuziją yra užstotas horizontas. Be horizonto žmogui labai sunku nustatyti plokštumą, kadangi negalima atlikti patikimo palyginimo.

Dar viena priežastis užsukti į šias apylinkes – viena populiariausių poilsio vietų Lietuvoje. Ieškantys tylos ir ramybės, bėgantys nuo didmiesčių chaoso, norintys pabūti su savo mintimis plūsta į Kaišiadorių rajone esantį unikalų viešbutį Atokampis Boutique SPA & Resort.

Norint čia papulti, namelį teks rezervuoti prieš 2-3 mėnesius. O įdomiausia, kad kažkada šitoje vietoje nebuvo nieko ir apie jokį sėkmingą viešbutį niekas negalėjo nė pagalvoti.

Ieva yra viena iš šio viešbučio vadovių ir įkūrėjų. Ji sako, kad visi nameliai yra skirti dviem asmenims, todėl didesnių kompanijų čia nepriima. Poilsio Atokampyje esmė – sukurti svečiams įspūdį, kad jie yra visiškoje vienatvėje, be jokių kaimynų.

Kaip atrodo poilsis šiame unikaliame komplekse ir dėl kokių kitų pramogų verta aplankyti Kaišiadoris? Tai sužinosite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)