Bet rugsėjis yra daugiau negu penalas ar klasės fondas. Rugsėjis visada bus apie vaikus – tuos, kurie auga laisvame pasaulyje ir tampa laisvais pasaulio žmonėmis.

Kiekvienai kartai atrodo, kad ji yra geriausia. Tik dabartiniai trisdešimtmečiai-keturiasdešimtmečiai turi sau pripažinti, kad jų vaikystės pasaulis nebuvo toks grynas, koks yra dabar. Kiekvienas iš mūsų matėme Danutės iš Rietavo ar Antaninos iš Jurbarko feisbuke pasidalinta istorija, kaip štai mes vaikystėje nieko nebijojome, raktus nešiojomės ant dirželio ir ant kaklo, telefonų nebuvo, E621 nebuvo, rankų neplovėm, nesirgom, nemirėm, išgyvenome ir kokie stiprūs patapome. 

Tekstas, turintis sukelti pasididžiavimą savimi ir sakantis, kokie mes buvome neišlepę ir neišrankūs, o dabartinė karta yra visiški lepūnėliai, sukelia ne džiugesį, o liūdesį. Dabartinių tėvų vaikystė buvo gerokai liūdnesnė negu šiuolaikinių vaikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)