Rungties finale varžėsi du baltarusiai, be I. Litvinovičiaus į jį pateko Rio de Žaneiro olimpinis čempionas, pasaulio reitingo lyderis Vladislavas Gončarovas.

Finale rimtą paraišką auksui pateikė kinas Dong Dong, kuris surinko 61,235 balus.

Baltarusiai finale startavo paskutiniai. V. Gončarovas po kiek nesėkmingo nusileidimo surinko 60,235 balus bei kilo į trečią vietą.

Tapo aišku, jog Baltarusija jau turės savo pirmąjį medalį Tokijuje. Jį iš trejeto galėjo išstumti žaidynių debiutantas 20-metis I. Litvinočius.

Gimnastas sudėtingoje programoje neklydo ir buvo įvertintas 61,715 balu bei iškovojo aukso medalį.


Antrą vietą užėmė kinas Dong Dong, trečias – Naujosios Zelandijos atstovas Dylanas Schmidtas.

Išvydęs savo rezultatą Baltarusijos atletas negalėjo sulaikyti ašarų.

„Esu dėkingas savo treneriui. Aš tiesiog dariau savo darbą. Šią pergalę skiriu savo močiutei“, – džiaugėsi naujasis olimpinis čempionas.

Nepraėjus nė 10 minučių po gimnasto komentaro jį pasveikino Viktoras Lukašenka, šalies prezidento Aliaksandro Lukašenkos sūnus, tarptautinės sporto bendruomenės nepripažintas Baltarusijos nacionalinio olimpinio komiteto (NOK) vadovas.

Jis auksą pavadino ilgai lauktu medaliu, kuris „turėtų įkvėpti jo komandos draugus taip pat laimėti olimpinius apdovanojimus“.

Tribuna.com portalas skelbia, kad abu finale dalyvavę gimnastai buvo pasirašę po režimą remiančiu laišku.


Baltarusija olimpinių medalių rikiuotėje su dviem apdovanojimais užima 43-ią poziciją, sekmadienį bronzos medalį pridėjo šuolininkas į aukštį Maksimas Nedasekau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)