Išorė apgaulinga – čia ramu, kažkuria prasme net jauku. Atmintyje iškyla flashbakai iš darbinių susitikimų, kuriuos esu anksčiau turėjusi. Galvoje perkratau ligoninės planą, skyrius ir koridorius, ir lažinuosi su savimi, ar dar prireikus rasčiau reikalingus skyrius. Ligoninės fojė (kuri šiandien ir yra mano galutinis tikslas) – vos vienas kitas atsitiktinis praeivis, personalo nematau. Iš viduj esančio spaudos kioskio / parduotuvės „Pressbyrån“ smelkiasi intesyvus kepamų cinamoninių bandelių kvapas, susimaišęs su kavos ir tuo specifiniu ligoninės vaibu. Bet ligoninėms būdingo kvapo čia netvyro, nes visi skyriai – toliau, gilyn, išsimėtę per keletą skirtingų pastatų ir priestatų. Įdomu tai, kad oficialus ligoninės adresas yra Hälsovägen 13, pažodžiui išvertus „Sveikatos kelias“.

Ten toliau glūdinčiuose COVID-19 skyriuose daugiau nei metus vyko drama, karas, visa arši ir paprastam žmogui nematoma kovido realybė, kurios mums, mirtingiesiems (atsiprašau, kad taip gana grubiai niveliuoju), nesuprasti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)