Mauzeris:
Kas nepasisekė? Taigi anūkas 3 kg 900 g baibokas. Ta proga net kumelė kumeliuką pagimdė.

Sūrskis: Aš ne apie tai, kolega. J.Borisovas, kaip tvarkingas karinės žvalgybos majoras, buvo suplanavęs: anūkas gimsta ir turi senelį, katras yra Lietuvos prezidento dešinioji ranka, yra Lietuvos generolas ir jo anūkas yra vienintelis ant pasaulio turkmėnas, turintis senelį Lietuvos generolą.

Mauzeris: Nu, o dabar kas blogai?

Sūrskis: Pazoras. Gimė turkmėnas, katro senelis rusų majoras. Pilna Turkmėnija tokių...

Mauzeris: Klausyk, yra ant pasaulio tokia Vatikano politika – skiria pogrindinį vyskupą kraštams, kur persekiojami katalikai. Kadangi Lietuva persekioja rusų majorus, gi jam suteiktas generolo pogrindinis laipsnis.

Sūrskis: Nu, prezidentas pogrindyje Paksius gal jam ir suteikė šį garbingą titulą, bet jeigu jį iškels į paviršių, tai visi žvengs, kaip iš V.Uspaskicho diplomo.

Mauzeris: Jo, ką dar gero ant šio pasaulio gali nuveikti Paksius ir J.Borisovas – tai pabūti seneliais.

Sūrskis: Jo, tikėkimės pamatysime abudu su vežimėliais Sereikiškiu parke slaptai diskutuojant apie pampersu kainas.

----------------------------------------------

Sūrskis: Ale vat, Mauzeri, teisybę sakydavo mano diedukas Sūrskievičius, ne visos bobos iš „K“ raidės yra vienodos.

Mauzeris: Nu tai, ir ne visi miesteliai iš „K“ raidės yra vienodi. Vat Kėdainiuose Viktorui visi kepures kelia, o nuvažiavo į Krekenavą – niekas nenori rankos bučiuoti.

Sūrskis: Jo, kai pagalvoji, kuomet eilinė mėsos sūdytoja pareikalavo nustoti jai mokėti algą vokeliuose, tai supranti – savaitė kita, ir česnakų lupėjai pareikalaus oficialių algų.

Mauzeris: Jo, o kur dar pipirų trynėjai ir kmynų barstytojai? A klausyk, jeigu Ukraina negamina geležies be pigių Rusijos dujų, tai ar gali pagaminti Lietuvos rusas lietuvišką dešrą be atlyginimo vokelyje.

Sūrskis: Geras klausimas, laukiau šito klausimo... Čia tas pats kaip su A.Kubiliaus uošve – juokeliais apie prezidento amžių čia neišsisuksi. Viktoras vyras gudrus, išsisuks ir be vokelių.

Mauzeris: O kaip tu išsisuksi be vokelių.

Sūrskis: Nu nu visiškai durna pelė. Jeigu žmonės patys nenori pinigų vokeliuose, tai Viktoras jų ir nemokės. Arba mokės ne vokeliuose, o laurų lapų pakeliuose. Parašys iš didžiosios raidės „Lauro lapai“ ir sakys, kad moka Lauras Bielinis.

Mauzeris: O klausyk, kodėl Lauras Bielinis taip nekenčia . Uspaskio, taigi čia toks egzempliorius moksliniams tyrimams. Čia gali porą disertacijų R.Lopatos institute apsiginti.

Sūrskis: Absoliutiškai sutinku, kolega, su jumis. Parašytų Lauras knygą apie Viktorą, tai pirktų skaitytojai kaip E.Malūko „Šiukšlyno žmones“.

Norite pasiūlyti idėjų "Dviračio šou"? Rašykite - dviratis@lnk.lt