Nurodoma, kad vakar pagerintas net 57 metus atsilaikęs oro temperatūros rekordas.

„Vakar dieną oro temperatūros atžvilgiu Lietuva buvo padalinta į dvi dalis: labai šiltą ir labai karštą. Vakarinėje šalis dalyje sušilo iki 27–30, o rytinėje – iki 30–34 laipsnių. Vakar net keletas stočių konkuravo dėl birželio 23 d. rekordo titulo. Panašu, kad Rokiškio meteorologijos stotyje oras įkaito labiausiai, net iki 34,0 laipsnių Celsijaus“, – dalijasi tarnyba.

Ankstesnis rekordas priklausė Utenos miestui, kuriame 1964 m. birželio 23 d. oras sušilo iki 30,6 °C. Taigi senasis rekordas buvo pagerintas net 3,4 laipsnio.

„Dėl per Lietuvą slinkusios audros, nakties metu buvo galima lengviau atsikvėpti, nes jau niekur nebebuvo fiksuojama tropinė naktis. Atvėso iki 14–19 laipsnių“, – skaičiuoja meteorologai.

Šiandieną daug kur prognozuojami trumpi lietūs su perkūnija. Kai kur lis smarkiai, kris kruša, kils škvalas.

Vėjas bus besikeičiančios krypties, 6–11 m/s, per škvalą sieks 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra 26–31, o vakariniame šalies pakraštyje 23–25 laipsniai šilumos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)