Tačiau Die Mannschaft vadinama komanda išgyveno: Leonas Goretzka galingu šūviu išplėšė gelbėjimosi ratu tapusias dramatiškas lygiąsias 2:2.

Jų užteko, kad vokiečiai F grupėje užimtų antrą vietą ir įšoktų į aštuntfinalio ekspresą.

Jei ne tas įvartis, rungtynėmis Miunchene būtų pasibaigusi ilga, net 15 metų trukusi Joachimo Lowo era Vokietijos rinktinėje, nes jis po Europos pirmenybių savo pareigas perleis Hansi Flickui.

Vis dėlto to dar reikės palaukti: vokiečių aštuntfinalyje laukia mūšis su senais gerais pažįstamais – anglais, kurie šiame čempionate dar nėra praleidę nė vieno įvarčio.

Tiesa, būsimieji grėsmingi varžovai J. Lowo negąsdina.

„Aš nesu susirūpinęs, nes tai bus visai kitoks mačas. Vengrai priparkavo autobusą ir visi laikėsi arčiau vartų, o su anglais bus visai kitokia dvikova. Jie žaidžia namuose, todėl nori pulti. Tai bus atviros rungtynės, gerokai atviresnės nei su Vengrija.

Turime pagerinti keletą dalykų, kurie mums kelia nerimą, ir būti atidesni, ypač standartinių situacijų metu. Negalime kartoti tų pačių klaidų. Labai laukiame to susitikimo. Visada smagu žaisti Londone, „Wembley“ stadione“, – sakė 61-erių strategas.

Komentuodamas auklėtinių pasirodymą mirtininkų grupėje, kurioje buvo pasiekta tik viena pergalė iš trijų galimų, J. Lowas teigė, kad lengvo gyvenimo ir nesitikėjo.

„Mūsų komanda moka nepasiduoti ir kovoti iki galo. Tai buvo aišku dar prieš turnyrą, bet dar kartą tą įrodėme, kai atsilikome. Mūsų charakteris ir kovingumas buvo tobuli. Likome antri mirtininkų grupėje ir vyksime į Angliją.

Grupių etapas baigėsi, turime dar labiau susikoncentruoti. Dabar arba žengsime tolyn, arba iškrisime. Mūsų pasirodymas kol kas nebuvo labai geras, bet jeigu pademonstruosime tai, ką sugebame – kaip tai mums pavyko prieš portugalus, tada būsime stiprūs oponentai bet kam“, – tvirtino treneris.

Visos aštuntfinalio poros:

Velsas – Danija (birželio 26 d., Amsterdamas)

Italija – Austrija (birželio 26 d., Londonas)

Nyderlandai – Čekija (birželio 27 d., Budapeštas)

Belgija – Portugalija (birželio 27 d., Sevilija)

Kroatija – Ispanija (birželio 28 d., Kopenhaga)

Prancūzija – Šveicarija (birželio 28 d., Bukareštas)

Anglija – Vokietija (birželio 29 d., Londonas)

Švedija – Ukraina (birželio 29 d., Glazgas)

Euro 2020 aštuntfinalio poros

Primename, kad dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina portugalai.

Į atkrintamąsias varžybas iškopė po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užėmusių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)