Apie sėkmingai pasibaigusią įkaitų išvadavimo operaciją Panevėžyje, 2001-ųjų spalį, kai buvo išvaduotas šiandien gerai žinomas teatro, kino aktorius Aleksandras Špilevojus, rašoma netgi Austrijoje išleistame specializuotame leidinyje. Čia aprašomos visų laikų garsiausios pasaulio kovinių grupių misijos.

„Aras“ kaskart dalyvauja ir sulaikant didžiausią pavojų keliančių šalies kriminalinių gaujų šulus: jiems ne kartą teko sulaikyti legendomis tapusius Henriką Daktarą, Panevėžio tulpinius, Klaipėdos gaidjurginius ar jau šių dienų veikėjus – Kauno agurkinius bei kamuolinius. Kas įdomiausia, per trisdešimt „Aro“ gyvavimo metų tik vienos banditų sulaikymo operacijos metu buvo akimirksniu nukautas pasipriešinti mėginęs nusikaltėlis – tai buvo su žiauriausios panevėžiečių gaujos nariais glaudžiai susijęs vyriškis, savo laiku gerai išmanęs ginklus, nes dar sovietmečiu buvo baigęs Gruzijos karo aviacijos mokyklą.

Apie tokias operacijas sklando legendos. Jas dažniausiai žurnalistams atskleidžia tik sėkmingai įkaitų dramas išgyvenę įkaitai arba jų artimieji. Patys „ariečiai“ nesipuikuoja ir nesireklamuoja, tad teko nemažai pavargti, kas įvyktų šis interviu. Ilgametis pareigūnas V. Grabauskas išskirtinai portalui Delfi pirmąsyk viešai pasakoja apie nematomą „Aro“ pusę, atskleidė vietas, kur treniruojasi įkaitų išlaisvinimo operacijose dalyvaujantys šturmo grupės vyrai bei pademonstravo išskirtinį „ariečių“ transportą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)