– 2021 m. UNESCO yra paskelbti garsios lietuvių mokslininkės archeomitologės Marijos Gimbutienės metais ir skirti paminėti jos 100-osioms gimimo metinėms. Kaip tai minima Lietuvoje?

– 2021 m. balandžio 29–30 d. įvyko tarptautinė virtuali konferencija „Marija Gimbutienė Lietuvoje ir pasaulyje: minint šimtąsias gimimo metines“. Prezidento Valdo Adamkaus globojamą renginį organizavo Lietuvos istorijos institutas drauge su Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmais. Archeologė dr. Agnė Čivilytė (Lietuvos istorijos institutas) – tikra viso šio išskirtinio renginio spiritus movens – sukvietė 22 mokslininkus iš 8 pasaulio ir Europos šalių.
Susirinkę skirtingų kartų intelektualai, istorikai, archeologai, filosofai, antropologai perteikė visapusišką M. Gimbutienės darbų vertinimą. 

Pirmą kartą buvo parodyti M. Gimbutienės paskaitų užrašai, sudėlioti jos paskaitų akcentai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)