Tą dieną Panevėžio mieste netikėtai atsiradę du anuomet pavojingiausiais šalies nusikaltėliais laikyti bei iš psichiatrinių ligoninių pasprukę Romas Zamolskis ir Virginijus Savickis apsiginklavę važiavo taksi, tačiau juos pastebėjus policijos patruliams, jie iššoko iš taksi automobilio ir pradėjo šaudyti. Sužeistam R. Zamolskiui tąsyk pavyko pabėgti ir daugiau jo niekas nematė bei negirdėjo net 13 metų, o V. Savickis įkaitais paėmė tuomet 13-metį Aleksandrą bei 60-metę Bronislavą Varnytę ir užsibarikadavo pastarosios bute, esančiame Panevėžio Ramygalos gatvės 48-ajame name.

Antroje straipsnių ciklo dalyje – išsamus pasakojimas kaip baigėsi šita net 16 valandų trukusi įkaitų išvadavimo operacija ir kaip netikėtai buvo užčiuopti visų laikų garsiausio Lietuvos bėglio R. Zamolskio pėdsakai tolimojoje Rusijos dalyje.

Pagrobėjui skaitė vaikiškas maldas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)