4 porcijoms reikės:

1 žiedinio kopūsto,
2 kaliaropių,
200 ml vandens,
1 vidutinio svogūno,
200 ml pieno,
100 ml grietinėlės,
3 kiaušinių,
250 g tarkuoto sūrio,
tarkuoto muskato riešuto,
2 valg. šaukšt. aliejaus,
2 valg. šaukšt. džiūvėsėlių,
druskos,
pipirų.

Svogūną nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite 1 šaukšte aliejaus.

Nuvalytus žiedinius kopūstus paskirstykite žiedynėliais, o kaliaropes nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Abiejų rūšių kopūstus apvirkite atskiruose puoduose maždaug po 10 min.

Padažui sumaišykite pieną, grietinėlę, kiaušinius, kepintus svogūnus ir pusę tarkuoto sūrio, pasūdykite, įberkite pipirų ir tarkuoto muskato riešuto.

Apvirtus kopūstus išgriebkite iš vandens ir gerai nuvarvinkite ir išdėti juos į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Užliekite paruoštu padažu, o viršų pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu.

Kepimo formą dėkite į įkaitintą iki 175 C° orkaitę ir kepkite maždaug 15-20 min. Patiekite karštą.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją