Prie tokios išvados priėjo profesoriai Erikas Bresleris ir Sigalas Balšinas iš dviejų universitetų Vakarų Ontarijuje (Kanada), paėmę šimtus studentų interviu. Mokslininkai apklausiamiesiems taip pat rodė žmonių nuotraukas ir jų išsakytas frazes. Vyrai be jokių svarstymų rinkosi simpatingiausias, o moterys – smailialiežuvius. „Kai jie yra priversti pasirinkti tarp juokelių ir jų potencialaus partnerio vertinimo, – sako projekto autorius Rodas Martinas, – moterys pageidauja, kad juokautų kiti, o vyrai nori, kad pašnekovės mielai priimtų jų juokelius“.

Tačiau ši situacija gali pasikeisti. Jei pusė apklaustų vyrų prisiekė, kad jiems patinka moteriška ironija, jie vos ne išvien pasisakė „prieš“ vesti pokštininkę. Tai labai panašu į apklausą karo klausimu, kai nuo bendro klausimo „Ar jūs palaikote karą?“ pereinama prie konkretaus klausimo „Ar jūs paleisite savo sūnų į frontą?“ Neilgiems santykiams, vienam vakarui, pašnekovės polinkis į juokelius gali atrodyti privalumas.

„Jie mano, kad jei tu atsipalaidavusi scenoje, vadinasi, tu neturi jokių tabu ir lovoje“, – komentuoja televizijos humoristė Liusi Porter.

Tačiau moterims patinka vyrų humoras: jos laiko tai proto požymiu ir ateityje (o tai pradžiugino mokslininkus) įžvelgia garantiją, kad gims gabūs vaikai, kuriems sėkmė gyvenime bus garantuota. Tačiau prieš tai, kaip šią tiesą suvokė Kanados mokslininkai, tai suprato rašytojas Oskaras Vaildas. Jo kūrinyje „Doriano Grėjaus portretas“ hercogienė ištarė tokią frazę: „Mes, moterys, mylime ausimis, o jūs, vyrai, mylite akimis“.